Ružan incident u vrgoračkom fast foodu. Pijane žene i muškarac mlatili policajce i prijetili im smrću

Sve tri osobe su privedene, a pružena im je i liječnička pomoć

03.01.2013., Vrgorac - Policijsko vozilo pored zgrade doma zdravlja. rPhoto: Ivo Cagalj/PIXSELL
FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL

Vrgoračka policija je rano jutros primila dojavu o narušavanju javnog reda i mira u lokalnom fast foodu, javlja Policijska uprava splitsko-dalmatinska. Policija je tamo zatekla vidno pijane osobe – muškarca i dvije žene.

Također, policijski službenici su na mjestu događaja, ali i na ženskim osobama, primijetili tragove krvi te razbacane i razbijene dijelove inventara. Kada su policijski službenici pokušali intervenirati, jedna od ženskih osoba odbila je suradnju te je fizički napala jednog od policajaca te ga je pokušala izbaciti van.

Nakon neuspješnih verbalnih upozorenja, policija je primijenila sredstva prisile kako bi zaustavila napad, no ženska osoba je i dalje pružala aktivni otpor i vrijeđala policajce. U isto vrijeme, muškarac koji se nalazio izvan objekta napao je policijskog službenika, udarivši ga u predjelu glave.

Pružena im je liječnička pomoć

Policija je primijenila sredstva prisile i nad njim kako bi ga obuzdala, ali muškarac je nastavio s aktivnim otporom te je policiji upućivao prijetnje smrću.

Sve tri osobe su privedene te je utvrđeno da su bile pod utjecajem alkohola. Muškarac je imao koncentraciju alkohola od 1,56 promila, dok su ženske osobe napuhale 1,66 i 2,23 promila te im je pružena liječnička pomoć.