Šokantni razvoj u istrazi jezivog ubojstva u Doboju. Uhićena i maloljetna kći: 'To je radila po instrukcijama majke'

Maloljetnica je na prijedlog tužiteljstva dobila jednomjesečni pritvor

FOTO: AFP

Nakon što je dobojska policija objavila detalje o brutalnom ubojstvu Saše Kulišića kojeg su oteli i potom ubili supruga i njen ljubavnik, oglasilo se lokalno tužiteljstvo i otkrilo da je i njihova kći uhićena, i to zbog sumnje da je pomagala u zločinu.

Potvrdili su da se za teško ubojstvo sumnjiče supruga (33), njen ljubavnik (19) i maloljetna kći, rođena 2009. godine, prenosi Srpska.info.

Maloljetnica je na prijedlog tužiteljstva dobila jednomjesečni pritvor zbog mogućnosti ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke ili uništavanjem odnosno skrivanjem dokaza.

Kći pomagala u ubojstvu?

Djevojci je određen i skrbnik, kao i nadležna osoba iz socijalnog rada. Za ostalo dvoje osumnjičenih tužiteljstvo će nakon ispitivanja i obrade uputiti prijedlog za određivanje pritvora nadležnom sudu u Doboju, stoji u priopćenju.

Radi se o starijoj od dvije kćerke koje je Kulišić imao s osumnjičenom suprugom, piše ATV. Policija je objavila da je kriminalističkom obradom utvrđeno da su ranije, dva ili tri dana prije ubojstva, žrtvi u limunadu stavljali lijekove kako bi bio što slabiji.

Sumnja se da je upravo kći stavljala lijekove ocu u piće. “Ona je stavljala lijekove ocu u piće. To je radila po instrukcijama majke”, naveo je izvor blizak istrazi za ATV.

Prijeti im doživotni zatvor

Podsjećamo, Kulišića su njegova supruga i mlađi muškarac s kojim je bila u ljubavnoj vezi u utorak u obiteljskoj kući najprije omamili tabletama, a potom ga vezali i odvezli izvan sela Preslica, gdje su ga svezali za drvo i izboli nožem. Otmicu su proveli dok su se u kući nalazila djeca.

Supruga je nakon ubojstva pobjegla u Banju Luku, gdje je i uhićena, dok je njen ljubavnik pronađen i priveden u Doboju, kamo se vratio nakon počinjenog zločina. Zbog težine počinjenog zločina prijeti im doživotni zatvor. Djecu je preuzela služba za socijalnu skrb.