Spasio život HGSS-ovcu pa dobio sjekirom po glavi: 'Da mi prijatelja netko napada, a ja da pobjegnem? Ne bih mogao živjeti s time'

Napadač je propucao HGSS-ovca zbog parkinga, a prijatelja koji mu je htio pomoći, udario je sjekirom po glavi

10.04.2024. Split, U Kastel Stafilicu oko 19:30 doslo je do ozlijedjivanja dvije osobe. Prema prikupljenim informacijama jedna osoba je  zadobila ozljede iz vatrenog oruzja, dok je druga osoba zadobila ozljede nanesene  ostro-tupim  predmetom. Obje osobe su  prevezene na pruzanje lijecnicke pomoci u splitsku bolnicu. a osoba koja se dovodi u vezu s dogadjajem  je uhicena i dovedena je u sluzbene prostorije policije. Policijski ocevid je u tijeku. Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL
FOTO: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Muškarac koji je spasio život prijatelju koji je propucan zbog svađe oko parkirnog mjesta, izašao je iz splitskog KBC-a, javlja Dalmatinski portal. Krvavi obračun dogodio se u Kaštel Štafiliću na Uskrsni ponedjeljak, kada je Joško K., koji je prije 21 godinu izbo mladića jer mu se, navodno, pomokrio ispred kuće, napao HGSS-ovca Krunu B. zbog parkirnog mjesta.

HGSS-ovcu je tada u pomoć uskočio njegov prijatelj Mario J., kojeg je napadač napao sjekirom po glavi. “Boli glava, ali sam dobro. Uspio sam se malo izmaknuti kad me napao, ali ispalo je dovoljno da me ne ubije”, rekao je Mario za Dalmatinski portal.

‘Ne bih mogao živjeti s tim’

Novinari portala rekli su Mariju da ga Kaštelani, ali i šira javnost smatraju herojem, no on je bio prilično skroman. “Da mi prijatelja neko napada, a ja da pobignen? Ne bi moga živit s tin, izija bi se”, rekao je Mario. Njegov napadnuti prijatelj, HGSS-ovac Kruno, dobro se oporavlja.

U Kaštelima se nadaju da Joško K. neće tako lako na slobodu, a isto misli i Mario. “Nadan se da ga više nećemo vidit! U protivnom, što bismo mi trebali? Iseliti svi radi psihopata koji terorizira misto? Organizirati se i uzeti pravdu u svoje ruke? Mi nismo ubojice, i tu noć smo ga zaustavili u napadu, nikome nije palo na pamet ubiti, a on je nas htio”, zaključio je Mario.