Manijak koji je upucao HGSS-ovca otprije je poznat policiji. Prije 21 godinu je izbo mladića jer mu se, navodno, pomokrio ispred kuće

Mladića je tada nožem ubo u trbuh i leđa

10.04.2024. Split, U Kastel Stafilicu oko 19:30 doslo je do ozlijedjivanja dvije osobe. Prema prikupljenim informacijama jedna osoba je  zadobila ozljede iz vatrenog oruzja, dok je druga osoba zadobila ozljede nanesene  ostro-tupim  predmetom. Obje osobe su  prevezene na pruzanje lijecnicke pomoci u splitsku bolnicu. a osoba koja se dovodi u vezu s dogadjajem  je uhicena i dovedena je u sluzbene prostorije policije. Policijski ocevid je u tijeku. Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL
FOTO: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Muškarac, navodno 58-godišnji bivši pomorac, koji je sinoć na ulici u Kaštel Štafiliću iz pištolja ranio pripadnika HGSS-a i sjekirom po glavi udario muškarca koji mu je pokušao pomoći, zbog pokušaja ubojstva uhićen je i prije 21 godinu.

Prema pisanju Dalmatinskog portala, napadač je tada bio priveden jer je nožem u leđa i u trbuh ubo 18-godišnjeg mladića. Priznao je djelo, a nakon ispitivanja, na kojem je tvrdio da ga je naljutilo što je mladić mokrio po zidu njegove kuće, pušten je na slobodu.

U pretrazi stana pronašli su mu pušku M-48, punjenje za ručni bacač i tromblonsku minu.

HGSS-ovac operiran

Podsjetimo, do okršaja oko 19.30 na Uskrsni ponedjeljak navodno je došlo zbog parkiranja. Dvojica ozlijeđenih su kolima Hitne medicinske pomoći prebačeni u KBC Split gdje je tijekom noći operiran muškarac koji je zadobio prostrijelne ozljede. Obojica su zadržana na daljnjem liječenju, a njihov napadač je priveden u policijsku upravu na kriminalističko istraživanje.

Tijekom jutra će policija obaviti očevid na propucanom vozilu koje su tijekom noći prebacili na parking policijske uprave.

Procurila snimka napada

Društvenim se mrežama još sinoć proširila snimka napada. Trenutak kada je napadač iz pištolja s tri metka pogodio dugogodišnjeg pripadnika HGSS-a nije snimljen, ali jest ono što se potom događalo. Dok je drugi muškarac držao teško ranjenog HGSS-ovca, napadač je na njega nasrnuo sjekirom, udarivši ga po glavi. Navodno je kod sebe imao još jednu sjekiru. Svladali su ga građani koji su pristigli na mjesto okršaja i zadržali ga do dolaska policije.

Ranjeni HGSS-ovac cijeli je dan proveo na dežurstvu na Malački, otkrio je pročelnik HGSS-a u Splitu Branimir Jukić. ”Vratio se kući i onda je došlo do tog sukoba na parkingu. Ne znam detalje, sada policija istražuje slučaj. Prebačen je u bolnicu, tamo su i naši liječnici, sada ću i ja put KBC-a da vidim kako je”, rekao je sinoć Jukić.