Tragedija u Lovranu zavila Daruvar u crno. 'Jutros se javila da je položila ispit...'

Stelu Novaković u Daruvaru su zvali 'prvi osmijeh grada', jer joj je osmijeh bio na licu i u najtežim trenucima

FOTO: Telegram/Pixsell/Facebook

Vijest o stravičnoj prometnoj nesreći u Lovranu u kojoj je poginula 23-godišnja studentica Stela Novaković zavila je cijeli Daruvar u crno. Tamo su Stelu zvali “prvi osmijeh grada” jer joj je osmijeh bio na licu i u najtežim trenucima.

“Stela se jutros javila da je položila ispit i s kolegicama s kojima je studirala na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvo Sveučilišta u Rijeci, otišla je na kavu. Nažalost, dok su hodale nogostupom naletio je iza leđa kamion i udario Stelu, koja je podlegla ozljedama”, rekao je potreseno Igor Prgić, otac Stelinog mladića Luke. Dvoje mladih je bilo u dugogodišnjoj vezi.

Djevojke su hodale prema Hotelu Park i nekoliko metara ih je dijelilo od sigurnosti terase hotela, piše 24sata. Iza leđa naletio im je kamion iz kojega je “izašla” noga. U trenu je pokosio prometni znak, a potom i djevojku.

Izvrsna studentica, planirala život u Puli

Stela je bila izvrsna studentica, davala je ispite u roku i imala je još godinu dana do diplome. Privatno je prošla kroz teško razdoblje, u kratkom roku su joj preminuli majka, a potom djed i baka.

“Teško je naći osobu koja je dobila toliko udaraca sudbine, a da i dalje ostane normalna. Nakon majčine smrti često je bila kod nas, jer je u dugogodišnjoj vezi s našim sinom Lukom. Doista smo ju prihvatili kao rođeno dijete”, navodi Prgić.

Prije ispita bila je u Puli kod Luke, gdje se trebala vratiti i nakon položenih ispita. Dvoje mladih planirali su i zajednički život u tom gradu u Istri, piše 24sata.

U nesreći ozlijeđene još dvije djevojke

Uz Stelu, ozlijeđene su još dvije djevojke. Jedna od njih je teže ozlijeđena i nakon obrade na hitnom traktu riječkog KBC-a zadržana je na bolničkom odjelu na promatranju. Druga djevojka ima lakše ozljede i puštena je na kućnu njegu, objavljeno je tijekom večeri.

Brat vozača kamiona kazao je za 24sata da je on u stanju šoka i psihički rastrojen. “Sve što sad znam je da je stabilizator na beton pumpi popustio i došlo je do nesreće”, rekao je.

Jedan od svjedoka navodi da je kamion “pokupio” djevojke. “Njemu je u vožnji popustio stabilizator, uslijed čega mu se otkačila ta tzv. ‘noga’ na kamionu. Prvo je pokupio prometni znak, a onda tu nesretnu curu, vukao ju je 20-ak metara dok nije valjda shvatio što se događa”, rekao je.