Svjedoci o stravičnoj nesreći u Lovranu: 'Kamionu se otkačila 'noga'. Nesretnu curu vukao je 20-ak metara'

Uz djevojku koja je poginula, ozlijeđene su još dvije

30.01.2024., Lovran - U tragicnoj prometnoj nesreci kod hotrela Park u Lovranu poginula je jedna djevojka, na koju je, na nogostupu naletjelo teretno vozilo, a jos dvije osobe su tom prilikom ozlijedjene. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
FOTO: Nel Pavletic/PIXSELL

U stravičnoj prometnoj nesreći u Lovranu poginula je mlada djevojka, a još dvije osobe su ozlijeđene. Djevojka je bila na nogostupu kod Hotela Park u trenutku kada je malo prije 11 sati na nju naletjelo teretno vozilo, piše Novi list.

Brat vozača kamiona dao je kratku izjavu za 24 sata. “Brat je u teškom stanju šoka, psihički je rastrojen. Sve što sad znam je da je stabilizator na beton pumpi popustio i došlo je do nesreće”, rekao je.

Vrlo mučna i teška situacija, rekao je svjedok strašne nesreće. “Cure od 20-ak godina hodale su nogostupom kada je ih je vozač beton pumpe ‘pokupio’, da tako kažem. Njemu je u vožnji popustio stabilizator, uslijed čega mu se otkačila ta tzv. ‘noga’ na kamionu. Prvo je pokupio prometni znak, a onda tu nesretnu curu, vukao ju je 20-tak metara dok nije valjda shvatio što se događa”, rekao je.

Druga djevojka teže ozlijeđena

Uz djevojku koja je poginula, ozlijeđene su još dvije. Kako doznaje Novi list, jedna je teže ozlijeđena i u životnoj je opasnosti.

Prevezena je vozilom Hitne pomoći u KBC Rijeka te se liječnici bore za njezin život. Treća djevojka je lakše ozlijeđena.

“Druge dvije su odbačene u obližnju ogradu kraj nogostupa, pri čemu je jedna jako udarila glavom. Krvi je bilo posvuda, strašan prizor. Šta ti je život, mirno šetaš trotoarom i onda te više nema. Koliko znam riječ je o mladim studenticama. Tragedija za njih i obitelji, ali i nesretnog vozača koji je bio u apsolutnom šoku”, opisao je stravičnu prometnu nesreću direktor hotela Lovran za 24 sata.