Uskok uhitio dvojicu policajaca. Prekinuli primopredaju droge, ali nije sve bilo po pravilima. Razotkrila ih snimka

Osumnjičeni policijski službenici su rješenjem načelnika Policijske uprave sisačko-moslavačke udaljeni iz službe

13.09.2022., Zagreb - Policija, kriminalisticka policija i istrazitelji u pretresu garaznog prostora stambene zgrade u naselju Srednjaci. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
FOTO: Slavko Midzor/PIXSELL

U tijeku su uhićenja na području Sisačko-moslavačke županije, a provodi ih PNUSKOK u koordinaciji s USKOK-om.

Navedene radnje provode se u odnosu dvojice policijskih službenika za koje se osnovano sumnja da su počinili kaznena djela protiv službene dužnosti.

Nakon ispitivanja osumnjičenika USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost, priopćio je USKOK.

Udaljeni iz službe

O uhićenjima se oglasilo i Ravnateljstvo policije. Sumnja se da su dvojica policijskih službenika Policijske uprave sisačko-moslavačke, nakon postupanja, neistinito prikazali činjenice u službenom izvješću s namjerom izbjegavanja disciplinske odgovornosti.

Osumnjičeni policijski službenici su rješenjem načelnika Policijske uprave sisačko-moslavačke udaljeni iz službe, a osim podnošenja zahtjeva za pokretanjem disciplinskog postupka, nakon što budu predani pritvorskom nadzorniku, protiv njih će biti podnijeta i kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Razotkrio ih video?

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, ova akcija povezana je s događajem ranije ovog mjeseca kada su policajci u Mošćenici upotrijebili vatreno oružje. Tada je PU sisačko-moslavačka izvijestila da se radilo o postupanju prema više osoba zbog suzbijanja kriminaliteta droga te da je uporabljeno vatreno oružje “kad je vozač automobilom krenuo na policajce”.

“Tijekom postupanja, vozač automobila je vozilom krenuo prema policijskim službenicima, prethodno se oglušujući na njihove naredbe. Kako bi otklonili opasnost, policijski službenici su uporabili vatreno oružje, pucajući u zrak i u pneumatike na automobilu. U ovom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba”, priopćila je tada policija.

Međutim, naknadno je navodno utvrđeno da osobe u vozilu, koje su policajci pokušali zaustaviti, nisu pokušali pregaziti policajce nego da su ubrzali i pobjegli, bez da su ih ugrozili. Policajci su potom, umjesto da ispale hice upozorenja u zrak, odmah zapucali prema vozilu u bijegu. Kasnije su rekli da su postupali sukladno pravilima službe. Jutarnji piše da je cijeli događaj navodno snimljen, odnosno da ih je razotkrio video.