Video. CNN-ova novinarska ekipa bježala od raketne paljbe kod granice s Gazom

CNN-ova reporterka javljala se s lokacije na kojoj se održao glazbeni festival na kojem je ubijeno najmanje 260 ljudi

FOTO: CNN/Twitter

Reporterka CNN-a Clarissa Ward i njezin tim našli su se pod raketnom paljbom kod granice Izraela i Gaze. Nakon što su čuli paljbu, novinarska ekipa sklonila se u obližnji jarak, piše CNN. “Morali smo se skloniti, nalazimo se pet minuta od granice s Gazom”, rekla je CNN-ova međunarodna dopisnica, javljajući se u televizijski program ležeći na šljunku.

Clarissa Ward je ranije danas za CNN snimila jezivu reportažu s lokacije na kojoj se u subotu održavao glazbeni festival koji je kasnije postao poprište masakra civila. Podsjetimo, prema prvim informacijama na toj je lokaciji, nedaleko granice s Gazom, nađeno 260 tijela.

“Došli smo na ovu lokaciju jer je ovo bila početna točka cijele operacije. Ovo je bilo prvo mjesto gdje su militantni Hamasa probili izraelsku barijeru”, rekla je Ward u javljanju uživo.

Izrael Gazi nameće potpunu blokadu, sve više mrtvih

U međuvremenu, broj poginulih na obje strane raste.

Izraelska javna televizija Kan javila je da je broj mrtvih u Izraelu najmanje 800, dok ih je 2400 ranjeno. S druge strane, Gaza tvrdi da je do sada ubijeno 560 Palestinaca, a 2900 ih je ranjeno.

Izraelski ministar obrane Yoav Gallant objavio je da se nameće “potpuna blokada” Pojasu Gaze, odnosno da “nema struje, nema vode, nema plina, sve je zatvoreno”.