Zelenski: 'Rusija će se pobrinuti da na Balkanu izbije novi rat. Vjerujte mi, imam informacije'

Kaže da je destabilizacija Balkana dugoročni plan Rusije

Foto: Twitter
FOTO: Twitter

“Rusija želi stvoriti nove krize na Balkanu i u Moldaviji kako bi skrenula pozornost svijeta s rata u Ukrajini”, izjavio je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski tijekom konferencije za afričke novinare koja se održala u predsjedničkom uredu u Ukrajini.

“Danas svi raspravljaju o krizi na Bliskom istoku. Ali, kao što sam već rekao iskreno, to nije jučerašnji problem. A ni prekjučerašnji problem. Svi znaju za taj stalni sukob i stalni rat, ali nitko ne želi okončati to. Rusija stoji iza eksplozija na Bliskom istoku. Sigurni smo, sa svojim saveznikom Iranom,” rekao je Zelenski afričkim novinarima.

‘Obratite pažnju na Balkan’

“Obratite pažnju na Balkan. Vjerujte mi, dobivamo informacije: Rusija ima dugoročan plan. Nakon Bliskog istoka, sljedeća distrakcija će biti Balkan ako zemlje svijeta ništa ne poduzmu. Opet će doći do eskalacije”, rekao je Zelenski.

“Nije to nikakva novost. Rusija će se pobrinuti da jedna balkanska zemlja zarati s drugom”, rekao je ukrajinski predsjednik Zelenski. Upozorio je i da Rusija pokušava destabilizirati Moldaviju. “Žele pokazati da u Moldaviji nešto nije u redu s izborima. Proglasiti izbore neustavnim. Ponovno srušiti sadašnju vladu. Srušiti vladu koja je proeuropska”, kazao je Zelenski.