Kultni Baltazar povodom 35. rođendana otvorio je još jedan restoran; vrata pored. Zove se B35

Fotogaleriju je snimio Telegramov Borko Vukosav

B35
FOTO: Borko Vukosav

Ove godine poznati zagrebački restoran Baltazar slavi 35 godina postojanja i odlučili su ih obilježiti otvaranjem još jednog, novog restorana te bara odmah pored originalnog Baltazara. Nalazi se u Novoj Vesi na broju 4, a ime mu je B35.

“U našem novootvorenom restoranu B35 glavni chef bit će Filip Popović, inače iz Rovinja, dok će barmen biti Roman Rabik. Koncept je osmišljen tako da će njih dvojica biti u prostoru s gostima; Filip će s njima komunicirati oko hrane te će se ona dovršavati na chef stolu pred svima. A Roman će na martini trolleyju pripremati koktele”, ispričao nam je Igor Čimbur iz Baltazara i dodao da je otvorenje rezervirano za ponedjeljak, 13. ožujka.

Uglavnom mediteranska kuhinja

Cijela ponuda kuhinje, i hrana i kokteli, bit će bazirana na sezoni, odnosno na sezonskim namirnicama. Imaju i svoj vrt gdje sade povrće i začinsko bilje, a sve će se uglavnom vrtiti oko mediteranske kuhinje.

B35 Borko Vukosav

“U B35 restoranu nalazit će se speakeasy bar (tip tajnih barova nastalih u Americi za vrijeme prohibicije, danas u pravilu pomalo skriveni i ekskluzivni te sve popularniji u svijetu), koji će se također zvati B35. U njemu će Roman pripremati koktele, to će biti malo tajnije mjesto, posebno za naše goste”, kaže Čimbur.

B35 Borko Vukosav

Novi koncept bara, u planu je i bistro

Uz to su napravili i jedan dio gdje će raditi bistro varijantu hrane, no radovi oko speakeasy bara i bistroa još su u tijeku te bi trebali biti gotovi kroz koji tjedan.

B35 Borko Vukosav

“U današnje užurbano vrijeme, ljudi nemaju puno vremena i nekad žele pojesti nešto nabrzinu ili odraditi neki brzi poslovni sastanak. Zbog toga smo pripremili jedan dio restorana s visokim stolovima gdje će se moći pojesti desetak jela koja se mogu brzo pripremiti, a lagana su”, kaže Čimbur.

B35 Borko Vukosav

Degustacijski meniji do osam slijedova

Uz novi koncept B35 restorana još uvijek su, kažu, ponosni na svoj tradicionalni riblji i mesni restoran Baltazar. Pridružio im se chef Stjepan Marić.

B35 Borko Vukosav

“Cijela naša familija bavimo se ovime s puno ljubavi i malo je teško istaknuti neka posebna jela. No, spomenut ću zapečenu endiviju s patkom i rajčicom, krekere od parmezana, sušenu govedinu… Radit ćemo i juhu od beluga leće s french toastom od gorgonzole, gušćju jetru s karameliziranom jabukom, raviole od patke na kremi od komorača i emulzijom od parmezana…

B35 Borko Vukosav

Imat ćemo vrlo strogu selekciju mesa te degustacijske menije; sastojat će se od pet do osam slijedova. Cijene još nismo definirali jer nismo još do kraja definirali ni meni”, pojasnio je Čimbur.


U originalnoj verziji ovog teksta, objavljenoj 8. ožujka, autorica je pogrešno napisala da je B35 već bio otvoren. Restoran je počeo raditi pet dana kasnije, u ponedjeljak 13. ožujka. Ispričavamo se čitateljima.