Biznis & tech

Damir Zorić novi je glavni direktor HUP-a

Dugogodišnji je aktivni član Izvršnog odbora Hrvatske udruge poslodavaca

Za još važnih vijesti, istraga i analiza pretplatite se na Dnevni Telegram newsletter.

Izvršni odbor Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) u četvrtak je za novog glavnog direktora te udruge izabrao Damira Zorića, dosadašnjeg vršitelja dužnosti glavnog direktora HUP-a. Kako je priopćeno iz HUP-a, ta odluka Izvršnog odbora stupa na snagu 1. rujna 2020. godine.

Damir Zorić rođen je 1960. godine. Diplomirao je i doktorirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje je i radio do 1991. godine. Od 2002. godine radi u osiguranju, 2005. postaje član Uprave Sunce osiguranja, a 2009. predsjednik Uprave Euroherc osiguranja, gdje trenutno obnaša funkciju prokurista. Dugogodišnji je aktivni član Izvršnog odbora Hrvatske udruge poslodavaca.

Majetić nastavlja karijeru izvan HUP-a

Inače, dosadašnji glavni direktor HUP-a Davor Majetić najavio je 13. srpnja da odlazi iz HUP-a. “Davor Majetić izrazio je želju da karijeru nastavi izvan HUP-a, s čime se Izvršni odbor suglasio. Kao prvi i glavni operativac dao je velik doprinos izrastanju HUP-a u vodeću udrugu poslodavaca u Hrvatskoj”, istaknuli su tada iz Izvršnog odbora HUP-a. Majetić je glavni direktor HUP-a bio od 2010. godine.

Otkrijte još članaka kao ovaj u Telegramovim newsletterima

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu