Google ima novu igru u kojoj učite rukama raditi sjene u obliku životinja. Igramo se cijelo jutro, fora je

Iako na prvu djeluje jednostavno, prilično nas je namučila

ZADNJA IZMJENA: velj 5, 2019
Foto: Telegram

Google je nekad tu za nas kada nas dotuče stvarnost ili točnije rečeno, užas radnog dana. Nedavno su, recimo, objavili novu, zbilja zabavnu igru Shadow Art s kojom se zabavljamo od jučer. U igri učite kako postaviti ruke da one na zidu čine sjenu u obliku neke životinje. Igru su izbacili uoči kineske nove godine i zapravo možete naučiti kako rukama napraviti sjenu svih 12 znakova, odnosno životinja iz kineskog horoskopa.

Igru naprosto pokrenete u svom internetskom pregledniku, a od vas će traži pristup kameri. Nakon nekoliko sekundi kalibracije, u kojoj se prepoznaje pozadina, u krugu koji se nalazi u desnoj polovici ekrana možete vidjeti svoje ruke. U lijevom krugu pak vidite obris svojih ruku kojeg morate što bolje oponašati. Ako uspijete pogoditi položaj, krećete na sljedeću životinju. Igra se čini vrlo jednostavnom, ali to je samo na prvu. Jako brzo shvatite da ste naprosto nekoordinirani i da konj kojeg ste pokušali napraviti s rukama ne liči ni na što. Pa pokušate opet. Pa fulate. Pa tako u krug.

Grčevi u dlanovima su zagarantirani

Stvar je u tome što za prvog lika imate neograničeno vremena. Dakle, kad tad ćete pogoditi. Međutim, za svakog sljedećeg lika imate samo dvadeset sekundi. Igrom sam se zabavljao nekoliko minuta, a nisam uspio doći dalje od trećeg lika. Vrlo je izgledno da ćete u nekom trenu dobiti grčeve u dlanovima, ali i čudne poglede vaših kolega u uredu kojima vjerojatno neće biti jasno zašto se tako kreveljite ispred laptopa.

Za slučaj da želite biti malo diskretniji, igru možete igrati i na mobitelu. Usput, jedna od pogodnosti igranja na mobitelu je ta što ćete imati daleko bolju kamere o donosu na onu na laptopu pa bi vam zbog toga možda bilo lakše igrati. Ako vas zanima priča iza ove igre, Google je objavio detaljan post na blogu, a ako samo želite igrati, Shadow Art je dostupan na ovom linku.

Ivan Luzar
Telegram autor
1808 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program