Biznis & tech

Još jedno veliko preuzimanje. Infobip kupio irsku kompaniju koja se bavi SMS-ovima

Nakon što su prošle godine kupili američki OpenMarket za 300 milijuna dolara, sad je objavljeno da preuzimaju Anam Technologies

FOTO: Vjekoslav Skledar/Telegram

Infobip je danas objavio još jedno preuzimanje. Nakon što su u studenom prošle godine kupili američki open OpenMarket za 300 milijuna dolara, danas je objavljeno da preuzimaju i kompaniju Anam Technologies, koja se također bavi uslugama na području slanja SMS-ova.

Sjedište Anama je u Irskoj, te imaju više od 600 milijuna korisnika diljem svijeta. Vrijednost transakcije nije otkrivena, zna se samo da je dio plaćen u gotovini, a dio u dionicama Infobipa.

Prošle godine najavili akvizicije

U srpnju prošle godine objavljeno je da je Infobip, u prvoj rundi financiranja prikupio 200 milijuna dolara. Investitor je bio fond One Equity Partners, te je tom transakcijom vrijednost kompanije premašila milijardu dolara. Tada je najavljeno da će novac biti iskorišten za daljnju ekspanziju poslovanja i preuzimanja, što se kako vidimo i realiziralo.

“Akvizicijom Anama učvrstili smo lidersku poziciju u pružanju visoke razine sigurnosti i zaštite poruka mobilnim operaterima te im pomogli u povećavanju vrijednosti unutar vlastitog sektora, ali i unaprjeđenju odnosa s krajnjim korisnicima. Veselim se našim zajedničkim budućim uspjesima“, izjavio je izvršni direktor Infobipa Silvio Kutić.

Poslovni korisnici obiju kompanija imat će na raspolaganju bogatu ponudu usluga, povezano rješenje za vrhunsko iskustvo krajnjih korisnika te kvalitetnije rješenje monetizacije A2P (Application-to-Person) prometa. Obje kompanije zajedničkim snagama sada pružaju najpotpuniji opskrbni lanac na globalnoj razini u A2P SMS segmentu.

Pokrivaju više od 700 mobilnih operatera

“Vrlo smo uzbuđeni. Ovo je potvrda važnosti mobilnih poruka u današnjem rastućem digitalnom okruženju. Sigurnost i integritet mobilnih mreža ključni su dijelovi ekosustava razmjene poruka. Da bi industrija nastavila rasti, potrebno je, s jedne strane, da kanal za razmjenu poruka bude uspješno obranjen od neželjenih poruka i prevara, a da s druge strane pozicija mobilnih operatera, poslovnih subjekata i krajnjih korisnika bude zaštićena.

Smatramo da to ostvarujemo upravo ulaskom u Infobip obitelj, čime se na jednome mjestu okupljaju dvije najbolje messaging tvrtke u segmentu sigurnosti A2P komunikacije. Naš zajednički portfelj proizvoda pruža rijetku i iznimnu ponudu mobilnim operaterima. Pridruživanjem Infobipu namjeravamo nastaviti svoj rast i korisnicima pružati dodanu vrijednost”, poručio je Darragh Kelly, izvršni direktor Anama.

Infobip i Anam zajedničkim će snagama moći pružati tehnička rješenja za više od 700 mobilnih operatera globalno, pokrivajući tako 64 posto ukupnog broja mobilnih uređaja na svijetu. Infobipova komunikacijska platforma mjesečno obrađuje više od 14 milijardi korisničkih interakcija koje se odvijaju kroz cijeli niz komunikacijskih kanala, u više od 190 zemalja svijeta.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu