Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Biznis & tech

Kaos na Twitteru se ne smiruje, Musk sad odlučio odgoditi uvođenje pretplate na plavu kvačicu

Odgoda je na snazi 'dok ne budu uvelike sigurni da neće biti lažnog predstavljanja'

SpaceX founder Elon Musk addresses the media during a press conference announcing new developments of the Crew Dragon reusable spacecraft, at SpaceX headquarters in Hawthorne, California on October 10, 2019. (Photo by Philip Pacheco / AFP)
FOTO: AFP

Novi vlasnik Twittera Elon Musk rekao je u ponedjeljak da ta društvena platforma odgađa ponovno pokretanje usluge pretplate na plavu kvačicu, koja se izdaje kao potvrda autentičnosti profila. “Odgađamo ponovno pokretanje ‘Blue Verified’ dok ne budemo uvelike sigurni da neće biti lažnog predstavljanja”, napisao je Musk na Twitteru.

“Vjerojatno ćemo koristiti različite boje kvačica za organizacije i za pojedince”, dodao je.

Priželjkivana plava kvačica prije je bila rezervirana za provjerene račune političara, poznatih ličnosti, novinara i drugih javnih osoba. Opcija pretplate, otvorena za svakoga tko je spreman platiti, uvedena je ranije ovog mjeseca kako bi pomogla Twitteru da poveća prihod dok se Musk bori da zadrži oglašivače.

Niz otkaza u kompaniji

Twitter je obustavio tu novu uslugu pretplate od 8 dolara, jer su lažni računi rasli kao gljive i najavio da će Twitterova usluga pretplate za plavu kvačicu biti vraćena 29. studenog. Musk je također napisao da je Twitter prošlog tjedna dodao 1,6 milijuna dnevno aktivnih korisnika, što je “još jedan rekord svih vremena”.

Oglašivači na Twitteru, uključujući velike tvrtke kao što su General Motors, Mondelez International, Volkswagen AG, obustavili su privremeno oglašavanje na toj platformi.

Procjenjuje se da su stotine zaposlenika Twittera također dale otkaz prošli tjedan, nakon što je Musk u četvrtak dao rok da se zaposlenici prijave za “duge radne sate visokog intenziteta” ili da odu.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više