Pojavili su se tračevi da bi Apple mogao stvarno izbaciti televizor, zadnji projekt oko kojeg je Jobs bio vrlo uzbuđen

Televizor bi mogao postati iznimno bitan segment Appleove ponude

ZADNJA IZMJENA: kol. 16, 2017

Na Twitter računu relativno respektabilnog leakera mobilne industrije, Benjamina Geskina, jučer su objavljene navodne fotografije jednog od potencijalno važnijih Appleovih proizvoda. Ne radi se samo o velikom proizvodu zbog fizičkih veličina, već i o relativno novoj proizvodnoj kategoriji. Na slikama se može vidjeti televizor veličine 60 inča, a zbog iznimne tankoće kućišta, može se zaključiti da se radi o televizoru s OLED ekranom.

U razgovoru s novinarom i legendom industrije, Waltom Mossbergom, Steve Jobs je svojedobno izjavio da je pred odlazak iz Applea radio na novom i uzbudljivom proizvodu, dugo očekivanom televizoru. Dva mjeseca nakon tog razgovora, Steve Jobs je umro, a od 2011. godine do danas nismo vidjeli Appleov TV. Iako, naravno, Apple godinama u ponudi ima svoj uređaj za streamanje video sadržaja, Apple TV.

Tehnologija ekrana kao kod najboljih u industriji

OLED tehnologija je zadnji krik mode u svijetu televizora. Gotovo svi veći proizvođači, poput Samsunga i LG-ja, u svojoj ponudi imaju poneki takav model. Novija OLED tehnologija dozvoljava iznimnu tankoću kućišta, no i nudi odličan kontrast. Pojednostavljeno, crni tonovi stvarno su crni. Prema nagađanjima, OLED paneli, usput, očekuju se i u novom iPhoneu 8.

Projekt televizora s vremenom se među ljubiteljima Applea pretvorio u legendu. Osobito nakon što je u Walter Isaacsonovoj biografiji Jobsa izašla informacija da je mislio da je riješio “problem televizije” jednom zauvijek. Apple je vjerojatno čekao s predstavljanjem televizora sve dok nije uspio objediniti video servise u jednu platformu, onu s novog Apple TV-a.

Ivan Luzar
Telegram autor
460 članaka Više o autoru