Biznis & tech

Preminuo je Dragutin Drk, vlasnik Vindije

Drk je na čelu Vindije proveo više od 50 godina, umro je u 84. godini

18.06.2019., Zagreb- Direktor i vlasnik Vindije Dragutin Drk.
Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL
FOTO: Sandra Simunovic/PIXSELL

Vlasnik Vindije Dragutin Drk umro je u ponedjeljak u 84. godini, izvijestila je Vindija. “S velikom tugom želimo vas obavijestiti kako je u ponedjeljak ujutro, 8. veljače, iznenada preminuo generalni direktor i predsjednik Uprave Grupe Vindija, gospodin Dragutin Drk”, kaže se u obavijesti Vindije.

Dragutin Drk rođen je 1937. godine u Varaždinu. Završio je srednju mljekarsku školu. Zaposlio se 1961. u Gradskoj mljekari Varaždin (kasnija Vindija), na mjestu poslovođe. Od 1961. do 1965. uz rad studira ekonomiju. Direktorom postaje 1965., a na čelu Vindije bio je do smrti. Bio je većinski vlasnik i jedini član Uprave Vindije.

Proveo 50 godina na čelu firme

Od 1993. do 1996. bi je član varaždinskog gradskog vijeća a od 1997. do 2000. zamjenik gradonačelnika.

“Na čelu Vindije Drk je proveo je više od 50 godina, stvarajući poslovni sustav Grupe Vindija, domaćeg i regionalnog prehrambenog lidera, čije perjanice Vindija i Koka upravo navršavaju 60 godina rada. Od samog početka karijere, imao je viziju razvoja snažne domaće i regionalne tvrtke sa zaokruženim ciklusom proizvodnje, čime je inspirirao poslovnu zajednicu, partnere i suradnike. Gospodin Drk je utkao svoje cjelokupno životno i poslovno iskustvo u Vindiju te radio punim kapacitetom do posljednjeg dana. Uz predani, svakodnevni rad na razvoju velike prehrambene industrije koja danas zapošljava gotovo 3.700 ljudi, Dragutin Drk bio je izuzetno posvećen svojoj obitelji, osobito unucima”, stoji u obavijesti Vindije.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu