Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Biznis & tech

U Zagrebu od danas radi novi servis za dostavu. Za vas idu u restorane i donose vam hranu

Zagreb je 38. grad u svijetu u kojem je krenuo finski Wolt. Trenutno dostavljaju iz 35 restorana

FOTO: Wolt

U Zagrebu je od danas dostupan Wolt, međunarodni servis za dostavu hrane koji je 2014. godine krenuo u Helsinkiju. Trenutno u ponudi imaju 35 restorana, a Zagreb je 38. grad u svijetu u kojem kompanija posluje. Na popisu restorana su neki koji inače u pravilu nemaju dostavu, poput restorana Umami, Bikers Food Bara, Curry Bowla i, recimo, Pivnice Medvedgrad. Fora je i to što se na popisu nalazi i par slastičarnica, poput Cookie Factoryja.

Hrana se, objašnjavaju, može naručiti iz restorana koji se nalaze u radijusu od četiri kilometra, a naručujete je preko weba ili preko iOS i Android aplikacije. Minimalni iznos za dostavu je 60 kuna, a cijene jela su kao u restoranima, no plaćate i cijenu dostave koja ovisi o udaljenosti. Ona može biti od 12 do 22 kune, a plaćanje je isključivo karticom. Posebno fora nam se čini mogućnost da preko aplikacije pratite gdje se u kojem trenutku nalazi vaša hrana. Dakle, slično kao kad, recimo, naručujete Uber.

Konačno! Stigao je taj dan – Wolt je u Zagrebu! 💪🥳Od danas možeš birati jela iz više od 35 restorana diljem grada. 🌭🌮…

Očekuje se i dolazak konkurencije

Wolt je inače jedan od najbrže rastućih servisa za dostavu hrane. Premda nije prvi ovakav servis u Hrvatskoj (postoji, recimo, već Foodex), Wolt je prvi međunarodni servis za ovakvu dostavu hrane koji je ušao na hrvatsko tržište. Posluju u Gruziji, Danskoj, Estoniji, Izraelu, Latviji, Litvi, Norveškoj, Mađarskoj, Poljskoj, Švedskoj, Češkoj, Finskoj i od danas, u Hrvatskoj. Apple im je još 2015. godine dodijelio nagradu za najbolji dizajn aplikacije.

Očekuje se da Wolt neće biti jedina ovakva međunarodna usluga u Hrvatskoj. Sljedeće godine očekuje se dolazak konkurencije, Uber Eatsa i Glova. Općenito, tržište ovakve vrste dostave hrane je u golemom porastu te se procjenjuje da će 2022. godine vrijediti preko 24 milijarde dolara.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više