Ako kojim slučajem niste znali, Dennis Hopper je bio fenomenalan fotograf

Hopper se družio sa svim živućim umjetnicima i zabilježio te trenutke

Dennis Hopper nije bio Dennis Hopper prije Easy Ridera. Mislim, znali su ljudi za njega. Imao je poprilično dobru karijeru prije tog filma – Buntovnik bez razloga, Obračun kod O.K. korala, Cool Hand Luke i hrpa kratkih filmova Andy Warhola. Ali tek s Easy Riderom je postao ikona cijele jedne ere.

Ono što je bilo manje poznato je da je Hopper u šezdesetima bio vrlo produktivan fotograf. Ne samo produktivan, nego i jako dobar. Uz to, kako se družio s Warholom, imao je sjajne veze u umjetničkom svijetu, pa bi redovito završavao na tulumima s nekim suludo dobrim umjetnicima.

Blog Everyday i Show je izvukao hrpetinu tih crno-bijelih fotografija koje su nastajale u šezdesetima. Trebali bi obavezno otići pogledati sve, a mi vam ovdje donosimo izbor najboljih. Jane Fonda, Andy Warhol, Ed Ruscha i Robert Rauschenberg samo su neki od velikih imena umjetničkog svijeta koji su se našli pred objektivom.

A ako vam ova galerija nije dovoljna, obavezno se probajte dokopati Taschenove knjige ‘Dennis Hopper: Fotografije 1961.-1967.’

Ako kojim slučajem niste znali, Dennis Hopper je bio fenomenalan fotograf