Amazon snima mini-seriju o čuvenom konkvistadoru Hernanu Cortesu; glumit će ga Javier Bardem

Seriju će producirati Steven Spielberg, a Amazon se nada da će to biti njihova Igra prijestolja

Amazon Studios već se neko vrijeme pokušava natjecati s Netflixom i drugim streaming servisima i dosad im je išlo dosta dobro. A sad pripremaju novu seriju kojom žele konkurirati i HBO-u i njihovoj Igri prijestolja.

Radi se o mini-seriji Cortes koja će u četiri jednosatne epizode prepričati sagu o čuvenom španjolskom konkvistadoru koji se u potrazi za zlatom u novom svijetu sukobio s astečkim kraljem Montezumom.

Javier Bardem i Steven Spielberg zajedno produciraju

Hernana Cortesa glumit će Javier Bardem koji će biti i izvršni producent serije, zajedno sa Stevenom Spielbergom. Producentski tim će dodatno pojačati Darryl Frank, dobitnik Emmyja za seriju Taken, na kojoj je također surađivao sa Spielbergom te Justin Falvey koji je dosad tri puta nominiran za Emmyja (za The Americans, Into the West i All the Way).

Serija se snima prema scenariju Stevena Zailliana, dobitnika Oscara za scenarij Schindlerove liste, koji je ujedno i autor serije. Zaillian je zapravo napravio preradu izvornog scenarija Daltona Trumboa, legendarnog holivudskog scenarista koji je u karijeri osvojio dva Oscara (Praznik u Rimu, The Brave One).

Amazonov odgovor na Igru prijestolja

Originalni scenarij iz šezdesetih pod nazivom Montezuma istražuje odnos između osvajača Cortesa i astečkog kralja Montezume, a Trumbo je njime planirao nastaviti suradnju s Kirkom Douglasom, nakon uspjeha Spartaka, za koji je Trumbo također napisao scenarij.

Sada se istog scenarija prihvatio Amazon, a prema riječima njihovog izvršnog direktora Jeffa Bezosa, Amazon planira serijom Cortes stvoriti svoj pandan Igri prijestolja, kako prenosi The Hollywood Reporter. U istom tonu već su najavili snimanje nove serije o Conanu, a još jedan ogroman projekt na kojem rade je serija Gospodar prstenova.