America Ferrera već ima glavnu ulogu u novom filmu Paula Greengrassa. Partner joj je Matthew McConaughey

Film "The Lost Bus" o razornim kalifornijskim požarima 2018. ove godine kreće u produkciju

FOTO: NurPhoto via AFP

Nagrađivana američka glumica America Ferrera, nominirana za nagradu Oscar za najbolju sporednu žensku ulogu u blockbusteru “Barbie” Grete Gerwig, bit će glavna zvijezda novog filma britanskog redatelja Paula Greengrassa, također nominiranoga za Oscara.

U njegovoj novoj drami “The Lost Bus” Ferrera će imati glavnu ulogu, a partner će joj biti dobitnik Oscara Matthew McConaughey, ekskluzivno doznaje Variety.

Razorni požari iz 2018.

Film koji razvija, producira i distribuira Apple Original Films prema originalnom scenariju Brada Inglesbyja (“Mare of Easttown”), “The Lost Bus” (Izgubljeni autobus) temeljen je na knjizi Lizzie Johnson “Paradise: One Town’s Struggle to Survive an American Wildfire” o razornim kalifornijskim šumskim požarima, najvećima u povijesti te savezne američke države, u kojima je 2018. život izgubilo više od 100 ljudi, te je veći dio grada Paradisea nestao u pepelu.

U središtu priče su Kevin McKay (McConaughey) i Mary Ludwig (Ferrera), vozač autobusa i nastavnica koji vode školski autobus pun mladih učenika kroz Camp Fire. Film će krenuti u produkciju ovog proljeća.

Najavila redateljski debi

Ferrera je pozornost prvi put privukla 2002. godine filmom o odrastanju “Real Women Have Curves” (Prave žene imaju obline), nakon čega je uslijedila glavna uloga u popularnoj televizijskoj seriji “Ružna Betty”. Kao Betty Suarez, 2007. je kao prva i jedina Latinoamerikanka osvojila Emmyja za glavnu glumicu u komediji, te je do danas i jedina nominirana u ovoj kategoriji više nego jednom.

Svoju je prvu nominaciju za Oscara osvojila ulogom Glorije u velikoj prošlogodišnjoj uspješnici “Barbie”, i to u kategoriji najbolje sporedne glumice, kao deveta latinoamerička glumica ikad nominirana u toj kategoriji, i prva uopće otkako je Ariana DeBose 2021. osvojila kipić za ulogu u filmu “West Side Story”.

Dosad je osvojila i nagrade Zlatni globus te SAG, a najavila je i svoj debi u redateljskoj ulozi: ove godine u produkciju kreće njezin film “I Am Not Your Perfect Mexican Daughter”, adaptacija hvaljenog romana Erike L. Sanchez prema scenariju Linde Yvette Chavez.