Amy Winehouse nikad više neće izdati ništa posthumno jer su svi njezini snimljeni materijali uništeni

Sve što je ikad snimila uništeno je jer nije bilo dovoljno kvalitetno

INDIO, CA - APRIL 27:  Singer Amy Winehouse performs during day 1 of the Coachella Music Festival held at the Empire Polo Field on April 27, 2007 in Indio, California.  (Photo by Michael Buckner/Getty Images) *** Local Caption *** Amy Winehouse
FOTO: Getty Images/AFP

U posljednjih nekoliko godina možemo pratiti dosta morbidan trend kad je svijet glazbe u pitanju. Svako toliko iz nekakvih skrivenih trezora posthumno ispliva neobjavljeni materijal neke mrtve zvijezde – obično se radi o kompilacijama njihovih demo snimaka i propalih pokušaja rada na nečem novom što je bilo toliko loše da naprosto nikad nije bilo objavljeno.

To se u slučaju Amy Winehouse neće dogoditi, barem ako je suditi po izjavama izvršnod direktora britanske podružnice Universal Musica, Davida Josepha. On je, naime, u jednom intervjuu izjvio da je uništio njezine demo snimke kako bi bio siguran da one nikad neće moći biti objavljene. „Bilo je to moralno ispravno. Dok sam ja na ovom mjestu to se sigurno ne bi dogodilo, a sad to neće moći naprviti niti nitko drugi“, izjavio je on.

Možda se ipak radi samo o nečemu što je ta izdavačka kuća ionako već probala i neslavno je propalo. Još su, naime, 2011. posthumno izdali Amyn album nazvan „Lioness: Hidden Treasures“ koji je većinu njezinih fanova razočarao i uništio dobar dio njezina artističkog naslijeđa. Siguran sam da će to ova vijest mnoge razočarati, ali nema smisla bogatiti se na nečemu što ona sam nikad nije planirala objaviti iz dobrog razloga – nije zadovoljavalo njezine visoke umjetničke kriterije.