Andy Serkis u novoj Star Wars trilogiji ponovno glumi digitalni lik, vjerojatno jednog od glavnih antagonista

Osebujni britanski glumac pridružio se ekipi 'The Force Awakens'

Andy Serkis na setu
FOTO: hitfix.com

Čini se da će Andy Serkis, koji se proslavio ulogom izmučenog stoljetnog hobita Goluma u filmskoj trilogiji ‘Gospodar prstenova’ (a usput je glumio i u cijelom nizu hitova među kojima su ‘Avengers: The Age of Ultron’ i uskrsnula franšiza ‘Planete majmuna’), zaigrati i u ‘The Force Awakens’, vjerojatno najiščekivanijem holivudskom filmu ove godine. Producenti su nedavno objavili da se Serkis pridružio novoj-staroj Star Wars ekipi, a u skladu sa svojim prethodnim postignućima glumac će ponovno utjeloviti digitalno generirani lik, zasad poznat samo kao Supreme Leader Snoke.

Obožavatelji SW svemira na društvenim mrežama izrazili su skepsu jer ih najava potpuno digitalno generiranog, a bitnog protagonista previše podsjeća na omraženog Jar Jar Binksa, po općem mišljenju jedne od najgorih ideja koje su Georgeu Lucasu ikada pale napamet. Ipak, pretpostavlja se da su producenti i redatelj J. J. Abrams svjesni da si takvu grešku ne mogu priuštiti. Uostalom, prema informacijama koje su procurile do nas, Snoke gotovo sigurno neće biti komedijaš, već, vjerujemo, opaki antagonist s obzirom na njegovo slikovito ime. Teorije sežu do toga da je Snoke vođa zlokugog Prvog reda, opskurnih sljedbenika Tamne strane Sile koji bi, priča se, trebali naslijediti Imperij Sitha u novim epizodama.

Pritajeno pojavljivanje već na prvom foršpanu

Mada su nam producenti priuštili uvid u Serkisa na setu, odjevenog u svoju sada već standardnu radnu uniformu, nažalost nemamo pojma kako bi Supreme Leader Snoke trebao izgledati u punom sjaju, no očito će biti riječ o nekakvom upečatljivom vanzemaljskom stvorenju. Međutim, glas ovog lika mogli smo čuti već na prvom foršpanu za ‘The Force Awakens’ u studenom 2014, jer je potvrđeno da je upravo Serkis izgovorio ključnu frazu: “The dark side, and the light”. Horde obožavatelja gladuju za bilo kakvim novim informacijama o filmu, pogotovo nakon što se u posljednjem foršpanu napokon pojavio glavom i bradom Harrison Ford kao Han Solo (naravno, uz vjernog Chewbaccu), što je iščekivanje već dovelo do točke usijanja. Pored Forda i naših legendarnih starih poznanika Marka Hamilla (Luke Skywalker) i Carrie Fisher (princeza Leia), nastupit će i svježe snage John Boyega, Daisy Ridley, Oscar Isaac, Adam Driver, Domhnall Gleeson i veliki švedski glumac, slavni veteran Max von Sydow.

Pored nove trilogije koju svi jedva čekamo, a koja bi trebala završiti do 2019., Disneyevi producenti planiraju lansirati i cijeli serijal ‘Star Wars Anthology’ filmova, čiji će prvi nastavak ‘Rogue One’ pokoriti kina već 2016. U svakom slučaju, SW akcije sljedećih godina uopće neće nedostajati, dapače. Kako će sve to skupa ispasti, vidjet ćemo.