Anja Šovagović Despot i Nataša Janjić Medančić u urnebesnoj komediji: stiže premijera 'Tere i Luce' Kazališta Planet Art

Prve reprize ove predstave su u Splitu u Domu hrvatske vojske 9. i 10. veljače, a u Zagrebu u Kazalištu Vidra 11., 13., 19. i 22. veljače

FOTO: Promo

Nova predstava Kazališta Planet Art “Tere i Luce” u režiji Marka Torjanca premijerno će biti izvedena danas, 29. siječnja u Gradskom dramskom kazalištu Gavella.

Komediju punu urnebesnih situacija i neočekivanih obrata u kojoj ćemo prepoznati našu svakodnevicu donose Anja Šovagović Despot i Nataša Janjić Medančić.

U predstavi pratimo dvije prijateljice koje, stoji u najavi, možemo nazvati hrvatskima Thelmom i Louise koje pokušavaju uzeti svoju sudbinu u svoje ruke, a put do toga je, u najmanju ruku, neuobičajen.

Kombinacija više žanrova

Anja i Nataša savršen su izbor za Tere i Luce i rijetko se nađe tako snažan ženski glumački tandem koji obećava pravi kazališni užitak, rekao je Torjanac.

“Priča počinje jednog kišnog jutra koje je trebalo biti obično, kao i sva prije njega, ali će to jutro zauvijek promijeniti njihove živote. Tere i Luce donose neobičnu odluku, a hoće li njome uspjeti promijeniti svoj život i kako, treba pogledati u predstavi”, tvrdi redatelj.

Komedija “Tere i Luce” specifična je po tome što kombinira više žanrova pa, osim što je riječ o komediji, ima i žanrovske odrednice krimića i trilera što predstavu čini još intrigantnijom, a Šovagović Despot i Janjić Medančić u potpunosti su ušle u likove junakinja.

Glumački izazovan tekst

“Presretna sam da je Marko Torjanac, alfa i omega kazališta ‘Planet art’, zamislio predstavu s dvije ravnopravne ženske uloge. Uloga koju igram glumački je itekako izazovna, a u partnerstvu s Natašom Janjić osjećam se famozno, ludo, nadahnuto, radosno i sigurno”, izjavila je Šovagović Despot.

Priznala je i da se ne sjeća kada je posljednji put toliko uživala na probama i u radnom procesu.

“Veseli me igrati ovaj glumački izazovan tekst, a čini mi se kao da plovimo uzburkanim morem koje nas baca čas u krimić, čas u burlesku, čas u komediju, čas u dramu, čas u satiru, pa, na kraju i u neku urnebesnu grotesku u kojoj bi se svatko od nas mogao naći bar jednom u životu, pa makar takvo što samo i sanjao”, zaključuje glumica.

Situacijska crna komedija

Janjić Medančić u predstavi igra njegovateljicu Luce, majku dvoje djece i suprugu neradnika koja, stiješnjena dugovima i okolnostima, zajedno s Tere dolazi do rješenja i hrabrosti da svoj život promijeni nabolje.

“Riječ je o situacijskoj crnoj komediji, brzog tempa i s nizom preokreta u kojoj se svatko od nas može prepoznati. Predstava propituje koliko je u zemlji gdje ‘svi to rade’ moguće ne povjerovati u prečace”, priča Janjić Medančić.

Prve reprize ove predstave su u Splitu u Domu hrvatske vojske 9. i 10. veljače, a u Zagrebu u Kazalištu Vidra 11., 13., 19. i 22. veljače