Avengersi imali drugu najbolju vikend zaradu u povijesti, zašto su u Marvelu svejedno razočarani?

Avengers 2 su zaradili gotovo 190 milijuna dolara u prvom vikendu prikazavanja

FOTO: Marvel/Disney

‘Avengers: Age of Ultron’ je upravo potpuno razvalio s vikend prodajom karata u Americi i zaradio 187.7 milijuna dolara. To je drugi najbolji prvi vikend prikazivanja u povijesti. No to je samo Amerika. Iako se tamo film počeo prikazivati tek u petak, u svijetu se prikazuje već 12 dana i za to vrijeme je zaradio 627 milijuna dolara.

Sasvim dovoljan razlog za slavlje. Ali u Marvelu nisu bili pretjerano zadovoljni. Ovo im je bio najveći film godine i očekivali su da bi trebali moći srušiti rekord za najbolji prvi vikend prikazivanja. To im ipak nije uspjeli, jer je rekord za američka kina 207.4 milijuna dolara. Srećom za njih, rekord drži prvi nastavak Avengersa, tako da su izgubili u natjecanju sami sa sobom.

Mayweather pokvario zabavu

U petak se čak činilo da bi Avengersi 2 mogli poraziti svog prethodnika jer su zaradili ogromnih 84.5 milijuna. Ali u subotu su se paralelno odvijali NBA playoffs, Mayweather vs. Pacquiao boksački meč i finale Kentucky Derbya. Tko bi rekao da finale konjičke utrke može odvući toliko gledatelja.

U Marvelu ne plaču previše. Avengers su na rpvom mjestu najboljih prvih vikenda prikazivanja, Avengers 2 na drugom, a na trećem mjestu je ‘Iron Man 3’ s 174.1 milijun dolara. Prati ih ‘Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2’ na četvrtom mjestu s 169.2 milijuna.

Avengersi nisu imali baš nikakve konkurencije ovog vikenda, pa su tako zaradili nevjerojatnih 181 milijun dolara više nego prvi sljedeći najgledaniji film – ‘The Age of Adeline’ koji je zaradio 6.25 milijuna dolara.