Ben Affleck otkrio je da je do vremena njegova Batmana Robin već mrtav

Kaže da je to Batmana jako pogodilo i da ćemo to osjetiti u filmu

FOTO: YouTube

Ako ste se nadali da će te u novom nastavku Batmana negdje ugledati njegovog pomoćnika Robina, onda će vas ova vijest razočarati. Ben Affleck, posljednji u nizu glumaca koji tumače kultnog strip junaka, izjavio je, naime, da je Robin poginuo prije vremena koje ćemo gledati u filmu Zacka Snydera.

“Batman je duboko razočaran jer je izgubio lika koji se dugo borio na njegovoj strani”, rekao je Affleck. “Smrt tog lika zasigurno ga je jako pogodila i on zbog toga pati. Imamo osjećaj da je prošao kroz štošta i prije nego radnja ovog filma počinje”, dodao je.

Jocker ubio Robina još sredinom osamdesetih

Robinova sudbina, lika koji se u filmovima o Batmanu ne pojavljuje od debakla Joela Schumachera iz 1997. poznatog i kao Batman & Robin, razjašnjena je inače još 1986. kad je Frank Miller objasnio da je Jasona Todda ubio Joker. Batman je kasnije, doduše, za pomoćnicu uzeo Carrie Kelley koja je u stripu utjelovila žensku inačicu Robina.

Zanimljivo je i da je redatelj filma Batman vs Superman, Zack Snyder, izjavio kako je veći dio inspiracije za svoj najnoviji film pronašao upravo u Millerovim stripovima iz sredine osamdesetih. U to vrijeme Batman je već sijedi starac ogorčen na svijet u kojem živi.

Affleckov Batman ambivalentan je prema superjunacima

Affleck je u istom razgovoru otkrio i da se njegov Batman istovremeno divi, ali i boji superjunaka poput Wonder Woman koju će u novom Snyderovom filmu tumačiti izraelska glumica Gal Gadot.

“Inspirira ga ideja da na svijetu postoji više superjunaka, ali ta ista ideja istovremeno ga i plaši jer se boji da bi ti superljudi mogli podčiniti svijet”, rekao je Affleck. “Trebate upamtiti da je Batman najbolji detektiv na svijetu i da ako on sumnja da takvih likova postoji nekoliko, onda ga to inspirira”, zaključio je Ben Affleck.