Uznemireni Marvelovi fanovi žele film o Black Widow i upravo su pokrenuli kampanju da bi ga i dobili

Orgazniziraju flashmobove koji zahtjevaju da najbolji ženski lik dobije svoj film

FOTO: YouTube

Fanovi stripova pokrenuli su međunarodnu flashmob kampanju čiji je cilj uvjeriti Marvel da krenu s produkcijom filma o Black Widow. Ispostavilo se da je lik koji tumači Scarlett Johansson jedan od najpopularnijih superjunaka koji su se pojavili u filmovima “Iron Man”, “Captain America” i “Avengers”.

Cijela je ova priča krenula nakon što je Marvel objavio produkciju nekih budućih 10 filmova temeljenih na stripovima, a da je pritom izostala najava za solo film o Black Widow. Umjesto nje studio je odlučio svoj prvi film koji se fokusira na priču nekog ženskog superjunaka posvetiti jednom mnogo manje poznatom – Captain Marvel.

Američka blogerica i obožavateljica lika Black Widow, Kristin Rielly, rekla je da je ovu kampanju pokrenula zbog toga što je frustrirana premalim pojavljivanjem njenog omiljenog lika u posljednjoj Marvelovoj franšizi “Avengers: Age of Ultron”. I ostali su Marveli sljedbenici bili razočarani upravo time što je u filmu bilo premalo scena s Black Widow.

“Black Widow je važna heroina Marvelovog svemira i zaslužuje više od toga da bude samo nečiji objekt požude”, napisala je Rielly na svom blogu. “Ona je trenirani ubojica koji ima nevjerojatnu priču – jedna ruska špijunka u jednom se trenutku pridružila Avengersima kako bi spasila svijet. Ona bi trebala dobiti svoj vlastiti film, a Marvel bi trebao biti ponosan na priliku da stvori ženski lik koji bi mogao postati uzorom mnogim djevojkama. Nažalost se čini da cijela strka oko Hulka koja divlja internetom Marvelu i Disneyu nije dovoljna da nas čuju. Stoga sam ja odlučila preuzeti odgovornost i učiniti nešto po tom pitanju”, zaključila je američka blogerica.

Flashmob posvećen Black Widow

Black Widow flashmob organiziran je u 16 američkih, kanadskih i australskih gradova. Vjerni obožavatelji za tu su se priliku pojavili u crvenim perikama i pripijenim kožnim kostimima. Naravno da su svoju inspiraciju pronašli u liku svoje omiljnene superjunakinje. Rielly je tu priliku iskoristila kako bi na Twitteru lansirala hashtag #WeWantWidow.

Organizatorica moba u Seattleu, Jennifer K. Stuller – poznata povjesničarka pop kulture, za medije je dala sljedeću izjavu: “Direktorima ojačanima mogućnošću da donose odluke vjerojatno uopće nije stalo do naših želja, bilo kao obožavateljica, bilo kao žena. No, zapanjujuće je što im nije nimalo stalo niti do naših dolara. Naši dolari trebali bi za njih biti dovoljan razlog da shvate da iz cijele ove priče obje strane mogu izvući neku korist.”

Druge superjunakinje na velikom platnu

Film “Captain Marvel” trebao bi se u kinima pronaći u lipnju 2018. godine. Filmska se radnja vrti oko američke pilotkinje Carol Danvers koja je razvila kozmičke supermoći koje uključuju letenje, nadljudsku snagu i projekciju energije nakon što je njezin DNA apsorbirao vanzemaljske elemente kad je eksperiment koji se izvodio u jednoj vojnoj bazi pošao po zlu. Priča se da bi Angelina Jolie mogla režirati film o ovoj superjunakinji.

Disneyev veliki konkurent, Earner Bros, najavio je svoj prvi film o nekom ženskom superjunaku za 2017. godinu. Radnja bi se trebala fokusirati na lik i djelo Wonder Woman. Režija filma o Wonder Woman je povjerena Patty Jenkins dok će naslovnu ulogu tumačiti Izraelka Gal Gadot. Njezin će se lik prvi put pojaviti u filmu “Batman v Superman: Dawn of Justice” koji izlazi početkom iduće godine, a mi nestrpljivo iščekujemo rasplet ove zanimljive priče.