Brian De Palma se vraća na posao, režirati će visokobudžetni kineski triler

Bit će to njegov prvi redateljski posao od filma 'Passion' iz 2012.

NEW YORK, NY - SEPTEMBER 30: Filmmaker and writer Brian De Palma attends "De Palma" during the 53rd New York Film Festival at Alice Tully Hall, Lincoln Center on September 30, 2015 in New York City.   John Lamparski/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Brian De Palma odabran je za redatelja novog akcijskog trilera “Lights Out”, čije snimanje kreće uskoro. Film će se baviti pričom o slijepoj djevojčici iz Kine koja se posve slučajno nađe u centru velike tajne operacije čiji je cilj razotkriti mrežu ubojica, otkriva Variety.

Ovo će ujedno biti i prvi proizvod novog filmskog studija Aurora Alliance Films, koji je nastao partnerskim udruživanjem kineske kompanije Huace, koja okuplja neke od najboljih TV producenata iz te zemlje, te studija Archlight iz Los Angelesa. Ovo partnerstvo je predstavljeno javnosti u rujnu, a zanimljivo je zbog činjenice da planiraju uložiti stotine milijuna dolara u snimanje spektakularnih akcijskih filmova.

Istaknuti predstavnik novoholivudskog vala

S obzirom na impresivni budžet, ne čudi činjenica su odlučili angažirati toliko jako redateljsko ime. Brian De Palma je jedan od najpoznatijih predstavnika novoholivudskog vala kojemu je nedavno na filmskom festivalu u Veneciji uručena prestižna nagrada Jaeger-LeCoultre Glory to the Filmmaker. Njegov opus uključuje kultne naslove kao što su “Scarface”, “The Untouchables”, “Carlito’s Way”, “Mission: Impossible” i “Carrie”.

“De Palma je dokazani majstor u stvaranju napetosti na filmu. Kad je pristao režirati ‘Lights Out’, znali smo da ćemo dobiti triler koji će postati bezvremenski klasik prepun snažnih poruka, neočekivanih zapleta u radnji i odlične akcije”, izjavio je Ying Ye, predstavnik Aurora Alliance Films.