Izgleda da će novi film o Petru Panu imati drukčiju priču od svih dosadašnjih

Film je režirao Joe Wright kojemu je ovo bio veliki izazov

FOTO: Courtesy of Warner Bros. Picture/Warnes Bros. / Facebook

Tijekom godina priča o Petru Panu se obrađivala, dorađivala, animirala, dobivala nastavke, itd. No to očito ne znači da će filmaši odustati od novih pokušaja prikazivanja ove već previše puta viđene priče. Zadnji u nizu je film “Pan” redatelja Joea Wrighta, koji bi trebao funkcionirati kao uvod o priču o dječaku koji nikad nije htio odrasti. Danas je izašao i trailer za taj film, i prema onome što smo u njemu vidjeli, priča o izgubljenim dječacima J. M. Barriea je dobila jednu posve novu interpretaciju.

Naime, čini se da će se u ovom filmu Petar Pan i čovjek koji će postati Kapetan Kuka bore na istoj strani. To će sigurno biti odnos čiji će se razvoj pratiti sa zanimanjem. Levi Miller (kojemu je ovo prva uloga u životu) glumi Petra, 12-godišnjeg dječaka koji se nalazi u depresivnom sirotištu u Londonu. Jedne noći on biva odnešen na čarobni otok u Nigdjezemskoj gdje pokušava otkriti tko je njegova majka i gdje otkriva da je on dio proročanstva koje bi moglo prekinuti vladavinu okrutnog gusara Crnobradog, kojeg glumi Hugh Jackman.

Joe Wright je redatelj koji je dosad uglavnom bio poznat po intrigantnim drama i povijesnim filmovima kao što su “Ana Karenjina” i “Ponos i predrasude”. “Pan” se čini kao nešto potpuno novo za njega i drukčije od svega što je napravio u redateljskoj karijeri. Za konačni dojam ćemo morati pričekati listopad kad će se ovaj film početi prikazivati u kinima.