Čini se da će popularna kultura od ožujka postati mnogo čednija

Došao je kraj jednoj eri, Playboy od ožujka prestaje objavljivati gole žene

NEW YORK - DECEMBER 4:  Actress Pamela Anderson and Hugh Hefner at the Playboy 50th Anniversary celebration December 4, 2003 in New York City.  (Photo by Peter Kramer/Getty Images) *** Local Caption *** Pamela Anderson;Hugh Hefner
FOTO: Getty Images/AFP

Playboy je prošli petak objavio svoj zadnji broj u kojem će čitatelji moći vidjeti slike golih žena, a njegovoj se naslovnici našla legendarna zečica Pamela Anderson. Taj siječanjski broj označuje dugonajavljivani kraj ere koja je trajala 62 godine. Playboy će tako, kao što smo već pisali, od ožujka izlaziti kao magazin u kojem više neće biti prikaza golotinje.

“Pitanje koje će si svatko postaviti bit će ‘Zašto?'”, stajalo je u objavi kojom je najavljena ta kolosalna promjena. “Playboy prijateljuje s golotinjom, a golotinja je već desetljećima dobra prijateljica Playboyu. Kratki odgovor na to pitanje je: vremena se mijenjaju.”

Taj je kultni magazin, inače, 1953. godine osnovao Hugh Hefner, koji još uvijek drži funkciju glavnog urenika. U prvom se je broju našla Marilyn Monroe, a kasnije su se za taj poznati muški časopis skidale i druge zvijezde uključujući Ursulu Andress, Kim Basinger i Drew Barrymore.