Čini se da će se biografski film o Freddieu Mercuryju ipak snimati, angažiran je i novi scenarist

Sacha Baron Cohen odustao je od glavne uloge zbog razilaženja s članovima Queena

A file picture taken on September 18, 1984 showing Rock star Freddie Mercury, lead singer of the rock group "Queen", during a concert at the Palais Omnisports de Paris Bercy (POPB). / AFP / JEAN-CLAUDE COUTAUSSE
FOTO: AFP

Na biografskom filmu o Freddieu Mercuryju počelo se raditi 2010. godine. Tad se prvi put pojavila informacija kako je uloga pokojnog pjevača grupe Queen povjerena Sachi Baronu Cohenu, poznatom po ulogama Borata i Ali G-a. Tri godine kasnije Cohen je odustao od snimanja tog filma, a u ožujku 2014. i redatelj je dao otkaz. U tom trenutku se činilo da je ovaj projekt osuđen na propast, no danas je studio GK Films objavio kako su angažirali novog scenarista koji bi trebao oživjeti priču o Mercuryju, prenosi Deadline.

Riječ je o Anthonyju McCartenu, scenaristu filma “Theory of Everything”, a uz njega u pregovorima su sa studijem Sony Pictures koji je zainteresiran za produkciju filma radnog naziva “Bohemian Rhapsody”. Otkad je Cohen odustao od snimanja, u holivudskim kuloarima su kružile priče kako je drugi najizgledniji odabir za glavnu ulogu Ben Winshaw, koji glumi i u novom filmu o Jamesu Bondu. Njegovo ime je prvi put spomenuto još krajem 2013., i iako još uvijek ništa nije službeno, on se čini kao najizgledniji odabir ako pristane na tu ulogu. Novi redatelj još uvijek odabran.

Prejaka ličnost Sache Barona Cohena

Sacha Baron Cohen odlučio je da neće glumiti glavnu ulogu zbog razilaženja u mišljenju s ostalim članovima Queena. Brian May je tad za Rolling Stone rekao kako su se producenti i članovi benda bojali da će njegova osobnost zasjeniti Mercuryja, i kako film zbog toga neće djelovati autentično.

“Do tog zaključka su nas dovela posljednja tri filma koja je snimio; ‘The Dictator’, ‘Les Miserables’ i ‘Hugo’. Iako su sve uloge koje je u njima odradio sve bile vrhunske, ipak je bilo očito da se radi o njegovom prepoznatljivom stilu. Nismo željeli da se to dogodi i u filmu o Freddieu. Svi koji će gledati taj film moraju vjerovati da je to zaista on, a mislimo da to ne bi bio slučaj sa Sachom”, rekao je May.