Daft Punk na originalan način odali počast Nileu Rodgersu u novom dokumentarcu

Dokumentarac se bavi dugogodišnjom karijerom ove disco i funk legende

Winners for Best Record Of The Year "Get Lucky" Daft Punk, Pharrell Williams (L) and Nile Rodgers (R) celebrate on stage during the 56th Grammy Awards at the Staples Center in Los Angeles, California, January 26, 2014. AFP PHOTO FREDERIC J. BROWN
FOTO: AFP/AFP

U veljači ove godine Nile Rodgers je dao kratku i misterioznu najavu filma kojeg se snimiti u suradnji s Daft Punkom. Ispostavilo se da je riječ o dokumentarcu od sat vremena koji se bavi dugogodišnjom karijerom ove disco i funk legende. Film će poslužiti kao najava za novi album Rodgersove grupe Chic. Prikladnog naziva “It’s About Time”, to je prvi album ove grupe nakon 23 godine pauze.

Dokumentarac se zove “Nile Rodgers: From Disco To Daft Punk”, a najpoznatiji pariški roboti su snimili i kratku posvetu svom glazbenom uzoru. Video prikazuje ovaj dvojac u istom svemirskom brodu s kojim su najavili svoj album “Random Access Memories” kako na ekranu ispisuju poruku koja glasi:

“Dragi Nile
Odašiljemo ti ovu poruku kako bi ti zahvalili za sve tvoje divne pjesme. Tvoja glazba i dalje inspirira svijet.
S ljubavlju
Daft Punk”

Rodgers je prošlog mjeseca objavio povratnički singl Chica “I’ll Be There” s kojim je najavio novi album. Chic su osnovani sredinom 70-ih godina prošlog stoljeća, i zahvaljujući hitovima poput “Everybody Dance”, “Le Freak” i “Good Times” postali su jedna od najuspješnijih disco/funk grupa tog perioda. Rodgers je karijeru oživio posljednjih nekoliko godina zbog velikog uspjeha zadnjeg albuma Daft Punka, gdje je sudjelovao u pisanju i skladanju nekoliko pjesama, uključujući mega hit “Get Lucky”.