Danas je sretan dan za fanove Igre prijestolja. Upravo je objavljeno bogato digitalno interaktivno izdanje serijala

George RR Martin kaže da je došla nova era u izdavaštvu

FOTO: AFP/AFP

George RR Martin nahvalio je genijalan novi korak u svijetu knjige kad je najavio publikaciju novog digitalnog izdanja Igre prijestolja, piše Guardian. Novo izdanje sadržavat će dodatne sadržaje i isječak iz novog, još neobjavljenog nastavka Pjesme o ledu i vatri, The Wind of Winter.

A Game of Thrones: Enhanced Edition objavljen je danas na Appleovom iBooksu u znak obilježavanja 20. obljetnice objavljivanja prvog izdanja ove kultne fantasy sage. U HarperCollinsu objasnili su kako se dodatni sadržaj odnosi na interaktivne mape likova, detaljne opise Martinovih (anti)junaka, timelineove, obiteljska stabla i audio priloge.

Slijedi digitalizacija ostalih nastavaka

“Ulazimo u novo razdoblje povijesti izdavaštva”, rekao je Martin. “Digitalne knjige čitateljima omogućuju iskusiti sav taj bogat sekundarni materijal koji je dosad bio nedostupan. Dodatni sadržaji objavljeni na iBooksu uključuju obiteljska stabla i glosare. Sve što vas zbunjuje, sve o čemu želite znati više odsad je dostupno jednim klikom. Nevjerojatan je to korak za svijet knjige.”

Drugi nastavak serije, A Clash of Kings, trebao bi uskoro biti dostupan u proširenom interaktivnom digitalnom izdanju. Izaći će, naime, 27 studenoga, dok se treći, također digitalizirani, dio serijala priprema za 15. prosinca. Ostatak serijala bit će objavljen iduće godine.