Danas u Puli veliko predstavljanje književnog hita 'Depra' s Aleksandrom Stankovićem, svi ste pozvani

Predstavljanje knjige 'Depra' počinje u 17 sati u kavani Mozart

20.09.2023., Zagreb - Promocija knjige Aleksandra Stankovica “Depra” u Laubi. Photo: Zvonimir Barisin/PIXSELL
FOTO: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Knjiga ‘Depra’ voditelja i novinara Aleksandra Stankovića jedan je od najvećih književnih hitova godine; osim što je prodana nekoliko tisuća primjeraka, također je otvorila društveni dijalog o mentalnom zdravlju u Hrvatskoj, koje je još uvijek veliki društveni tabu.

Stanković u knjizi vrlo otvoreno opisuje vlastitu borbu s depresijom, koja traje već 14 godina. “Depresija je kada 3 mjeseca čekaš da ti 15 minuta bude bolje. Depresija je razmišljanje kako bi svijet bio bolje mjesto bez tebe i kako bi ti bio sretniji bez svijeta”, kazao je o svojem stanju. U sklopu izdavanje ‘Depre’, Telegram je pokrenuo nacionalnu kampanju s ciljem smanjivanja stigmatizacije mentalnih bolesti u društvu.

Predstavljanje u dvorani Mozart

Knjiga ‘Depra’ danas će imati veliko predstavljanje u Puli, na 29.-om Sa(n)jamu knjige u Istri. Predstavljanje ‘Depre’ počinje u 17 sati u kavani Mozart, a vodit će ga Telegramova urednica kulture Gea Vlahović. Planiran je razgovor s autorom Aleksandrom Stankovićem, te potpisivanje knjiga nakon predstavljanja.

“Moj život je puno više od ove knjige, ljepši je i sadržajniji, ali nisam pisao autobiografiju, pisao sam o jednom posebnom stanju svijesti koje nije slika sreće. Nisam psiholog i ne mogu sugerirati kako treba živjeti. Mogu tek prenijeti vlastito iskustvo bolesti, pojedincu pružiti spoznaju da ima još ljudi koji se osjećaju kao on. Da budem iskren, pišem kako bih pomogao sebi”, napisao je Stanković u uvodu ‘Depre’.