Daniel Radcliffe je upravo najavio da će glumiti brutalnog dizajnera igrica koji je stvorio Grand Theft Auto

Tvorac jedne od najnasilnijih igrica svijeta konačno dobiva biografski film

Bivši Harry Potter, Daniel Radcliffe očajnički pokušava pobjeći od uloge koja ga je stvorila. Skida se gol na pozornici, glumi u niskobudžetnim horrorima. Zapravo, traži se. A ovih dana je počeo govoriti da je pronašao svoj novi filmski projekt. A ja ne bi mogao biti sretniji.

Najavio je da bi mogao glumiti autora jedne od najnasilnijih, najnemoralnijih i najzabavnijih igrica svih vremena – Grand Theft Auto. Kako kaže Hollywood Reporter, Radcliffe samo što nije potpisao ugovor za film koji će nositi ime, pogodili ste, Grand Theft Auto o britanskom guruu za videoigrice Sam Houseru. Houser je jedan od osnivača Rockstar Games, legendarne kompanije za izradu igrica, i kreator GTA serije, kao i hrpetine drugih podjednako nasilnih igrica kao što su Red Dead i Max Payne. Iako bi čovjek od filma očekivao nasilje i krv, mogli bi završiti s pravnom melodramom.

Pravna bitka kao fokus filma

Rockstar Games je osnovan 1998., a s prvim nastavkom GTA su postali globalna velesila početkom dvijetisućetih. Cijela poanta GTA serijala je počiniti što strašnije zločine, tako da su se i igrica i kompanija našli u popriličnim problemima čim je izašla. Na sebe su navlačili bijes raznih boraca za pravdu i moral, pa ih je tako proganjao i odvjetnik s Floride Jack Thompson. Taj je slučaj postao jedan od najpoznatijih sudskih slučajeva modernog doba u kojem se raspravljalo o slobodi govora, a upravo bi taj pravni sukob trebao biti osnova za film.

S obzirom da je GTA serijal do sada prodao više od 150 milijuna primjeraka i zaradio nekoliko milijardi dolara, vrlo je jasno da postoji publika koja će ovo htjeti gledati. Ja sam prvi među njima. Tako da ne bi trebalo biti problema s odobravanjem budžeta za Grand Theft Auto.