David Bowie je (prvi put nakon 20 godina) snimio pjesmu koja će se koristiti u uvodnoj špici nove serije

U toj britanskoj seriji pojavit će se i hrvatski glumac Goran Bogdan

FOTO: Picasa

David Bowie napisao je i snimio pjesmu koja će se naći u uvodnoj špici nove britanske kriminalističke mini-serije “The Last Panthers”. Istoimena pjesma ujedno označava i prvi put u posljednjih 20 godina da je Bowie snimio nešto namijenjeno filmu ili televiziji.

Posljedni put se to dogodilo 1993. kad je snimio pjesmu za uvodnu špicu BBC-eve serije “The Buddha of Suburbia”, koja je kao singl došla do 35. mjesta na ljestvici top singlova u Velikoj Britaniji. 11 godina ranije, 1982., snimio je cijeli EP koji je pratio njegovo pojavljivanje u BBC-evoj adaptaciji “Baala” Bertolta Brechta.

Pjesma je sjajno utjelovila temu serije i karaktere

Redatelj “The Last Panthersa” Johan Renck je taj koji je angažirao Bowiea za ovaj projekt, ponajviše zato što je tražio neku od ikona svoje mladosti. “Od moje prve ponude David je bio vrlo zainteresiran. Nakon što sam mu objasnio kakvu viziju pjesme imam, shvatio je što želim i ubrzo se vratio s gotovim proizvodom. Nakon prvog slušanja ostao sam oduševljen. Pjesma je utjelovila temu serije i karaktere likova na najbolji mogući način. Zvučala je mračno, sentimentalno i prekrasno”, rekao je Renck.

“The Last Panthers” sniman je u Londonu, Marseilleu, Beogradu i Crnoj Gori. Emitirat će se ove jeseni u šest epizoda s Johnom Hurtom u glavnoj ulozi. Uz njega, u seriji će glumiti i hrvatski glumac Goran Bogdan.