Digitalno izdanje Star Warsa ima scene koje ni ja nikad nisam vidio

90 sati novog materijala otkrivaju nepoznate stvari o omiljenom filmu

Neki dan su Star Warsi izašli u digitalnom izdanju. Nije puno ljudi vidjelo što je to toliko posebno u toj najavi. Ali su tu možda zaboravili na dvije ključne stvari – ovo je 21. stoljeće, a mi još uvijek nismo mogli kupiti Star Wars i gledati na iPadu. Ali puno bitnije, uz digitalno izdanje došlo je nekih 90 sati dodatnih materijala – dokumentaraca, intervjua i izbačenih scena.

Snimke koje smo dobili u digitalnom izdanju stvarno imaju spektakularnih i nikad viđenih videa. Svaka sekcija nam donosi malo znanu priču, kao što je ona da je Lucas imao pravilo od tri sekunde kada je u pitanju dizajn – ako publika u tri sekunde ne bi mogla shvatiti kako nešto funkcionira, onda nešto nije dobro.

Ja sam svoje digitalno izdanje kupio. Sada pravi društvo Blu-rayu, DVDu i VHSu (još uvijek najboljem izdanju, prije nego ih je Lucas pokvario). Mislim da negdje imam i Laser Disc Empire Strikes Back. Ali, ako vi niste toliki frik, pogledajte nekoliko sjajnih isječaka iz ekstra materijala koji dolaze uz digitalna izdanja.

1. George Lucas i njegovo pravilo o tri sekunde

2. Intervju s glumcem iza C-3POa

3. Geneza ruku R2-D2-a

4. Orginalni dizajn Millenium Falcolna

5. Što Millenium falcon zapravo izbjegava

6. Visoka moda kraljice Amidale