Dijana Vidušin i Ozren Grabarić zajedno su postavili dramu Sunčeva linija. Vode nas kroz bespoštednu borbu jednog para

Sunčeva linija autora Ivana Viripajeva jučer je premijerno prikazana u Centru mladih Ribnjak

Putujuće kazalište – PUK u suradnji s Centrom mladih Ribnjak premijerno je jučer prikazalo duodramu Sunčeva linija Ivana Viripajeva u autorskom viđenju i interpretaciji Ozrena Grabarića i Dijane Vidušin.

Gledatelji u Hrvatskoj dosad su mogli upoznati rad jednog od najznačajnijih suvremenih ruskih dramatičara Ivana Viripajeva preko njegovih komada Pijani, Kisik ili Iluzije.

U njima autor spaja uznemirujuću duhovnu potragu s drskom ironijom, opori humor s boli postojanja, poetičnost s okrutnošću, žestinu s nježnošću, realizam s metafizikom.

Dijana Vidušin i Ozren Grabarić

O čemu govori Sunčeva linija?

I u Sunčevoj liniji Viripajev koristi svoj prepoznatljivi dramski amalgam kako bi dvoje ljudi doveo do ruba i suočio ih s njihovim nemoćima, frustracijama, strastima, s pokušajima da vole i budu voljeni. Priča prati bračni bar koji, zbog različitih pogleda na svijet, unatoč velikoj ljubavi, ne nalazi međusobno razumijevanje. Prestari za novu ljubav, premladi da bi ostali sami, pred zoru pokušavaju pronaći neki modus suživota.

Priča prati bračni bar koji, zbog različitih pogleda na svijet, unatoč velikoj ljubavi, ne nalazi međusobno razumijevanje

“Sad se u komornoj atmosferi jedne kuhinje uronjene u pretapanje noći i dana, kad zbog umora i alkohola više nismo sigurni što nam se doista događa, a što smo tek umislili, predaju bespoštednoj, sentimentalnoj, duhovitoj, suparničkoj igri udvoje, gdje, iako je ponekad nalik hrvačkom meču, niti ima, niti može biti pobjednika…”, riječi su kojima kazalište opisuje predstavu.

Projekt kazališnih kolega iz Gavelle

Po dinamičnom prijevodu Karla Hubaka, uz scenografsku i kostimografsku suradnju Petre Kriletić, Sunčevu liniju na scenu postavljaju i donose, kao svoj autorski projekt, Dijana Vidušin i Ozren Grabarić, glumci koji se odlično poznaju iz mnogih ansambl-predstava njihovog matičnog kazališta Gavelle.

Predstava je premijerno odigrana jučer, a na kazališnim daskama Centra mladih Ribnjak večeras će imati svoju drugu premijeru.