Disney će snimiti filmsku verziju Aladina, režirat će je Guy Ritchie. No, postoji problem: ne mogu naći glumce

Više od dvije tisuće glumaca bilo je na audiciji za Jasminu i Aladina

FOTO: Nicole Rey/YouTube/Screenshot

Osim na Kralju lavova, koji je trenutno u pred-produkcijskoj fazi te stiže u kina 2019. godine, Disney radi i na igranoj verziji Aladina, hita iz 1992. godine. No, postoji jedan dosta poveći problem – casting. Naime, Guy Ritchie, koji će režirati film, i producenti filma žele da Aladina i Jasminu tumače glumci indijskog ili bliskoistočnog podrijetla. Stoga su još u svibnju organizirali audicije u Londonu, Egiptu, Abu Dhabiju i Indiji, međutim, zasad bez uspjeha.

Audicijama je pristupilo više od dvije tisuće glumica i glumaca, ali Ritchie i ekipa producenata nisu uspjeli naći nikoga tko zadovoljava njihove kriterije. Naime, uloge Aladina i Jasmine su zahtjevne, jer onaj tko će ih glumiti, osim što mora imati oko dvadesetak godina, mora biti iznimno talentiran u pjevanju i plesanju. Samo u Londonu, testna snimanja su trajala i po dva tjedna, ali dvije glavne uloge nisu dodjeljene nikome.

Will Smith je Duh iz boce

Inicijalno, Disneyju su bili interesantni Dev Patel i Riz Ahmed kao Aladin, te Naomi Scott i Tara Sutaria kao Jasmina, no izgleda da bi uloge na kraju mogle pripasti posve nepoznatim glumcima. Will Smith će glumiti Duha iz boce, a znamo i da Disney želi poznatog glumca za ulogu glavnog negativca Jafara.

Disney je imao veliki uspjeh s igranim verzijama svojih animiranih hitova: Pepeljuga je u svjetskim kinima zaradila 543,5 milijuna dolara, Maleficient (adaptacija Snjeguljice) 758,5 milijuna, a Ljepotica i Zvijer 1,3 milijarde dolara. Osim Kralja lavova i Aladina, Disney sprema i igranu verziju Mulana te od listopada prošle godine organizira audicije u središnjoj Kini kako bi našli idealne glumice i glumce.