Dobili smo prvu sliku novog filma DC Comicsa i, začudo, izgleda obećavajuće

Suicide Squad bi trebao malo oživiti DC filmove s kojima nisu imali najviše sreće

FOTO: DC Comics

U zadnje vrijeme puno pišem o Marvelu. A kako i ne bi. Imaju fenomenalnu seriju na televiziji, sutra im na Netflixu kreće još jedna (malo kasnije o tome), do kraja mjeseca će im izaći jedan blockbuster, do kraja godine još jedan, napravili su plan filmova i serija za idućih pet godina, a stripovi su im i dalje najprodavaniji na svijetu. Osim toga, imaju toliko bolju mitologiju od ostatka strip svijeta da je to tužno.

Ali, u interesu donekle objektivnog novinarstva, treba se malo pozabaviti i drugom stranom – DC Comics. DC zadnjih godina jako kaska za Marvelom. Prvo ih je Marvel zeznuo u stripovima, kada su iskoristili sve svoje likove i stvorili zapanjujuće kompleksan, ali i zabavan univerzum. DC svako tolko pokuša napraviti isto, ali jednostavno nemaju talent kojim raspolaže Marve. Onda je Marvel pokorio filmove, dok je DC trošio vrijeme na svaki put sve neuspješnijeg Supermana i otužnog Batmana. Ali odlučili su pokušati još jednom.

Prva fotka prije početka snimanja

Novi DC-ev film je Suicide Squad. Riječ je o grupi antijunaka i zlikovaca koji su se okupili i u ime Američke vlade obavljaju tajne misije. I čini se da je ovo prvi DC-ev filmski projekt o kojem ima smisla pričati. Pogotovo u zadnjim tjednim kada je objavljeno da će Adewale Akinnuoye-Agbaie glumiti Killer Croca, a Scott Eastwood Steve Trevora.

Sve je više rumora što se više približavamo prvom danu snimanja koje bi se trebalo početi do kraja mjeseca, a nadgledati će ga David Ayer, podcijenjeno dobar režiser koji me jako razveselio filmovima kao što su End of Watch, Sabotage i Fury.

I malo prije snimanja Ayer nam je dao još jednu fora stvar – fotografiju dijela glumačke ekipe koja se pojavila na čitanju scenarija.

Stvarno impresivna lista glumaca

Ovo čak nisu ni svi. Imaju još poprilično velikih imena. Ali i ovo nije loše. Tu su Margot Robbie (koja će glumiti Harlye Quinn), Will Smith (Deadshot), Cara Delevinge (Enchatress), Jai Courtney (Boomerang), Joel Kinnaman (Rick Flagg), Viola Davis (Amanda Walter), Adewale Akinnuoye-Agbaje (Killer Croc) iKaren Fukuhara (još uvijek nisu objavili koga će glumiti, ali je vrlo moguće da će biti Plastique).

Zanimljivo je da na slici nema najveće zvijezde, Jareda Leta. Ok, nije najveća glumačka zvijezda u ekipi, ali je njegov lik definitivno najzanimljiviji. Leto će se pojaviti u ulozi Jokera. To je prvi put da će se Joker pojaviti na filmu otkako ga je glumio Heath Ledger. Kako će izgledati u Suicide Squadu još ne znamo, iako je Leto objavio selfie taman prije nego je išao isprobavati šminku za taj lik. Izgleda zanimljivo.

View this post on Instagram

Transformation begins.

A post shared by JARED LETO (@jaredleto) on


Suicide Squad će biti drugi DC-ev film koji će izaći 2016. Prvo čekamo Batman vs. Superman koji u kina dolazi 25. ožujka, dok će Suicide Squad 5. kolovoza.