Dokumentarci iz Cannesa predstavit će se na festivalu DokuMA koji kreće ovog tjedna

Prikazat će se i jedan film koji je ove godine bio nominiran za Oscara

Nova sezona filmskog programa u SC-u započinje 15. listopada predstavljanjem međunarodnog festivala dokumentarnog filma DokuMA. Na ovom festivalu prikazat će se i pet filmova, a između ostalih i dvostruko nagrađeni film “Moj najdraži j#beni mobitel” nizozemske redateljice Eefe Hilgers.

Dan kasnije, 16. listopada, publiku očekuje pregršt kratkometražnih filmskih uspješnica, odnosno dio programa međunarodnog festivala shnit Cinemas Selection. Predstavit će se film “Pere” redatelja Lotfija Achoura, dobitnika posebnog priznanja žirija i nagrade publike u Clermont-Ferrandu 2015., jednom od najvažnijih festivala kratkometražnog filma na svijetu.

Performans proširenog filma

Gledatelji će moći vidjeti i višestruko nagrađivani film “Herman the German” redatelja Michaela Binza i “Beatuy” Rinoa Stefanoa Tagliafierroa, oba prikazana na ovogodišnjem Cannesu. DokuMA će prikazati i za Oscara 2015. nominirani nizozemski animirani film “A single life”. 22. listopada pubilici će se predstaviti film “Pisma vidovnjaka” redatelja Louisa Hendersona, francuski dokumentarno-igrani film koji se bavi spojem spiritizma i tehnologije u suvremenoj Gani i pri tom razotkriva praksu internetskih prevara kombiniranih s vuduom znanu kao sakawa.

Dva dana kasnije počet će performans proširenog filma, nastao kao rezultat radionice Hands on film pod vodstvom Stefana Voglsingera, Stefanie Zingl i Madi Piller.