Večeras će se na uglednom filmskom festivalu u Varšavi premijerno prikazati novi film Antonija Nuića

'Život je truba' je komedija koja obiluje humorom i optimizmom

Novi film mladog redatelja Antonija Nuića “Život je truba” svoju svjetsku premijeru imat će večeras u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Varšavi, jednom od petnaest A festivala u svijetu te najvažnijem filmskom festivalu u Poljskoj. 31. izdanje ovog festivala traje do 18. listopada u glavnom gradu Poljske. Nuićev film će se prikazati u sklopu programa Posebne projekcije koji predstavlja nova ostvarenja renomiranih redatelja iz cijeloga svijeta.

“Život je truba” je komedija koja obiluje humorom, optimizmom, glazbenim evergreenima i zanimljivim glumačkim nastupima, a atmosferičnost filma dočarana je i nekim od najljepših zagrebačkih veduta prikazanim na našim platnima. Radi se o pomalo ironičnom, ali više od svega suosjećajnom pogledu na ljudsku potrebu za stvaranjem problema, ali i o vještini kojom te probleme rješavamo.

Zlatko Vitez prvi put u hrvatskom filmu

Junaci filma “Život je truba’” su opušteni jazz-trubač i njegova supruga, te njihove obitelji koje su puno sličnije nego što bi se dalo zaključiti na osnovi njihova porijekla. Bojan Navojec nastupa u ulozi jazz-trubača koji pokušava pomiriti oca mesara, brata kockara i majku, umirovljenu računovotkinju.

U ulozi oca prvi put u hrvatskom filmu pojavljuje se Zlatko Vitez, njegovu majku glumi Mirela Brekalo Popović, dok ulogu brata tumači Bojanov rođeni brat, Goran Navojec. U rješavanju obiteljskih razmirica pomaže mu supruga Iva Babić te njezini nekonvencionalni roditelji koje tumače Ksenija Marinković i Filip Šovagović.

Hrvatska kino distribucija filma krenut će 3. prosinca.