Eminem odbio glavnu ulogu u jednom novom boksačkom filmu, ali im je zato napravio singl za soundtrack

'Southpaw' je trebao biti svojevrsni nastavak njegova biografskog filma '8 Mile'

LOS ANGELES, CA - APRIL 13: Recording artists Eminem performs onstage at the 2014 MTV Movie Awards at Nokia Theatre L.A. Live on April 13, 2014 in Los Angeles, California.   Christopher Polk/Getty Images for MTV/AFP
FOTO: AFP

Ako ne računamo neka sitne uloge poput one u seriji “Entourage”, Eminemovo najbitnije i jedino ozbiljno glumačko iskustvo ostaje ono koje odradio u biografskom filmu “8 Mile”. S tom ulogom je iznenadio mnoge i očekivalo se da će to biti tek početak njegova proboja u Hollywood. No Eminem je bio užasno izbirljiv oko scenarija i ništa mu se nije sviđalo.

2010. studio DreamWorks mu je ponudio da igra uglavnu ulogu u filmu “Southpaw”, o boksaču sa tragičnom obiteljskom pričom. Scenarist Kurt Sutter, tvorac fantastičnih “Sinova anarhije”, rekao je kako je ta priča također inspirirana Eminemovim životom i borbama s kojima se suočavao. Ovaj film je bio svojevrsni nastavak “8 Milea”, samo u obliku metafore. Zanimljivo je što je glavni lik u “Southpawu” lijevak, što je otprilike boksačka verzija bijelca u hip hop svijetu.

Glazba mu je bila važnija od glume

Godinu dana nakon te ponude DreamWorks je odustao od snimanja, film je neko vrijeme stagnirao dok nije našao novi dom, a Eminem je u međuvremenu odlučio da se želi fokusirati samo na glazbu i da neće odraditi tu ulogu. Njegovo mjesto zauzeo je Jake Gyllenhaal, i film će se s njim u glavnom ulozi konačno pojaviti u kinima ovog ljeta.

No poznati reper se nije u potpunosti distancirao od filma. On je producirao kompletni soundtrack, a sam izvodi prvi singl. “Eminem se posvetio tome da svoju strast vezanu za ‘Southpaw’ uvjerljivo prenese u pjesme na soundtracku”, izjavio je predsjednik njegove izdavačke kuće Shady, Paul Rosenberg. Pjesmu “Phenomenal” najavljuće već tjednima kroz kratke isječke i reklame za neke slušalice, a sad je konačno dostupna u cijelosti.