Fama se nastavlja: spin-off legendarnog 'Breaking Bada' najgledaniji na kabelskoj TV

'Better Call Saul' pomeo je konkurenciju s 5.1 milijuna gledatelja

“Breaking Bad” je po mnogima najbolja televizijska serija svih vremena. Gotovo religiozno smo pratili svih 5 sezona, i nakon što je emitiranje završeno 2013. bilo je teško naviknuti se na činjenicu da više nećemo pratiti fascinantnu životnu priču Waltera Whitea.

Još prije nego što je “Breaking Bad” završio, tvorac serije Vince Gilligan natuknuo je da će možda raditi na spin-offu ove serije. Ubrzo nakon toga stigla je i službena potvrda – “Better Call Saul” će se snimati.

Ova serija fokusira se na Walterova odvjetnika Saula Goodmana, kojeg glumi Bob Odenkirk. Ljigavi i podmukli Goodman je karijeru stvorio kao odvjetnik svih mogućih tipova kriminalaca , a i sam je nebrojeno puta pokazao sklonost sličnim potezima. Radnja serije vremenski je smještena 6 godina prije događanja prikazanih u “Breaking Bad” i dok Goodman još nije stvorio svoj alias, već se zvao Jimmy McGill.

“Better Call Saul” ispunio sva očekivanja

saul goodman 2

Iako smo u startu bili skeptični što spin-off ovakve neponovljive serije može donijeti, utjehu nam je davala činjenica da je Gilligan uključen u projekt. Sve nedoumice oko kvalitete nove serije su nestale nakon samo nekoliko epizoda prve sezone; “Better Call Saul” je dobivao samo pozitivne kritike i opisan je kao projekt koji može samostalno funkcionirati dobro, bez da bude zasjenjen serijom iz koje je proizašao.

Prva sezona je nedavno završila i konačne brojke su potvrdile da je serija odlično prošla i kod publike. Zapravo, prošla je izvrsno – “Better Call Saul” je najgledanija serija sezone na kabelskoj televiziji u SAD-u.

Posljednju epizodu prve sezone gledalo je 5.1 milijuna Amerikanaca, što je vrlo impresivno s obzirom je emitirana u prime timeu (najgledanijem terminu na TV-u) i da se natjecala s završnim košarkaškim turnirom NCAA natjecanja. U prosjeku, svaku od 10 epizoda gledalo je čak 5.9 milijuna gledatelja.

Jedna od najboljih dramskih serija na TV-u

“Koliko god smo uživali u periodu od godinu dana inkubacije ove serije, tijekom koje su nam obožavatelji, kritičari, prijatelji i članovi obitelji govorili da se ne bi trebali petljati s nasljedstvom ‘Breaking Bada’, ovaj projekt u nijednom trenutku nismo doživljavali neozbiljno. Srećom, prva sezona ispunila je sva moguća očekivana ponajviše zahvaljujući briljantnoj suradnji Vincea Gilligana i Petera Goulda. Mogu sa sigurnošću reći da je “Better Call Saul” već sad jedna od najboljih dramskih serija na TV-u i jedva čekamo da predstavimo i drugu sezonu”, izjavio je predsjednik TV kuće AMC Charlie Collier.

AMC je mreža koja je u posljednjem desetljeću producirala neke od najboljih serija na televiziji: uz “Breaking Bad” i “Better Call Saul”, njihov impresivni roster uključuje i “The Walking Dead” i “Mad Men”.