Film 'Annie Hall' Woodyja Allena dobio je nagradu za najsmješniji scenarij svih vremena

Na ovoj listi se u totalu nalazi čak sedam filmova Woodyja Allena

FOTO: Screenshot

“Annie Hall”, kultni film redatelja Woodyja Allena iz 1977., zauzeo je prvo mjesto na listi najsmješnijih scenarija koju je objavilo Američko udruženje scenarista. Marshall Brickman i Woody Allen autori su scenarija za ovaj film, a u pet najviše plasiranih našli su se i “Some Like It Hot” iz 1959., “Groundhog Day” iz 1993., “Airplane!” iz 1980. i “Tootsie” iz 1982.

Na ovoj listi se u totalu nalazi čak sedam filmova Woodyja Allena; “Sleeper”, “Bananas”, “Take the Money and Run”, “Love and Death”, “Manhattan” i “Broadway Danny Rose”, koji su se svi plasirali u top 50. Pokojni Harold Ramis drugi je na popisu sa pet filmova na listi, od koji su se dva našila u top 10: “Groundhog Day” i “National Lampoon’s Animal House”.

Širok raspon filmova na listi

Raspon komedija koje su se našle na listi najsmješnijih scenarija je stvarno širok. Na njoj se mogu “Gold Rush”, klasik Charliea Chaplina iz 1925., i “The General”, nijemi film Bustera Keatona snimljen godinu dana kasnije. Istovremeno su tu i puno recentniji filmovi poput “Bridesmaids” iz 2011. i “Hangovera” iz 2009.