Filmska adaptacija igre 'Borderlands' donosi zvjezdanu glumačku postavu, objavljen prvi trailer

Kroz trailer doznajemo više o predlošku priče, koja se ne razlikuje mnogo od samih igara

Lionsgate je – nakon dugih devet godina, koliko se već planira ova filmska adaptacija – napokon otkrio trailer za njihov akcijski SF film “Borderlands”, adaptaciju popularnog serijala videoigara. Ovih su dana pokazane prve fotografije iz filma, poster i trailer, piše Variety.

Snimanje filma, kako znamo i od ranije, odvilo se pod redateljskom palicom Elija Rotha, a započelo je u travnju 2021., da bi se završilo u lipnju iste godine. Jedan od razloga, međutim, zašto se toliko čekalo na finalnu verziju leži i u tome što su se morala odraditi određena dosnimavanja.

U priču s dosnimavanjem uskočio je redatelj Tim Miller (“Deadpool”), jer zauzeti Roth radi svog rasporeda to nije bio u mogućnosti odraditi.

Millerova glavna motivacija za pridruživanje projektu bila je njegova naklonost prema industriji videoigara, ali i želja da vidi uspješnu adaptaciju “Borderlandsa”. Iskustvo rada na filmu opisao je kao “oslobađajuće”, budući da je mogao doprinijeti projektu, ali bez da nosi cijeli kreativni teret.

Scenarij u konačnici zajedno potpisuju Roth i Joe Crombie, iako je inicijalni scenarij napisao Craig Mazin (mnogi su uvjereni da je Joe Crombie upravo njegov pseudonim).

Sada, s prvim trailerom dostupnim online, možemo vidjeti rezultate svog tog rada, s Cate Blanchett, Kevinom Hartom, Jamie Lee Curtisom, Jackom Blackom i Arianom Greenblatt u glavnim ulogama.

 

Kroz trailer doznajemo više o predlošku priče, koja se ne razlikuje mnogo od samih igara. “Borderlands” priča priču o Lilith (Cate Blanchett), ženi s planeta Pandore koja se vraća na svoj rodni planet u potrazi za mitskim podrumom, navodno ispunjenim neprocjenjivim blagom. Grupa neočekivanih suradnika kreće u potragu za podrumom i blagom, što se ne sviđa korporaciji Atlas, koja se također želi toga domoći.

U grupi koju pratimo nalaze se Lilith i Roland (igrivi likovi iz prvog Borderlandsa), te popratna postava koju čine istraživačica Tannis, hiperaktivna djevojčica Tiny Tina, robot Claptrap te snagator Krieg (igrivi lik iz Borderlandsa 2). S druge strane imamo Deukaliana Atlasa, osnivača i voditelja korporacije Atlas.

“Borderlands” u kina stiže 09. kolovoza.