GDK Gavella organizira Cvetkovo, dan prisjećanja na preminulog glumca Nenada Cvetka

Prvo Cvetkovo obilježit će se sutra u 14 sati u Frankopanskoj 10, svi su pozvani

FOTO: GDK Gavella

Izložbom fotografija iz karijere nedavno preminulog glumca Nenada Cvetka zagrebačko Gradsko dramsko kazalište Gavella obilježit će u srijedu, 27. prosinca, prvo Cvetkovo, događanje kojim se teatar u Frankopanskoj prisjeća svojeg dugogodišnjeg člana a koje bi od iduće godine trebalo prerasti u tradiciju.

“Prisjetit ćemo ga se uz neformalno druženje i malu izložbu njegovih fotografija iz nekih predstava u kojima je igrao, a namjera nam je da Cvetkovo postane tradicionalno”, priopćeno je iz Gavelle.

Naime, osim okupljanja i prisjećanja na Cvetka, uprava kazališta planira od iduće godine ovaj dan vezati i uz suradnju s Akademijom dramske umjetnosti u sklopu koje je namjera ostvariti zajedničku produkciju.

GDK Gavella

Nenad Cvetko rodio se 27. prosinca 1969. Akademiju dramske umjetnosti upisao je 1990., a od 1998. postao je stalni član GDK-a Gavelle, gdje je ostvario zapaženije uloge u predstavama među kojima su “Let iznad kukavičjeg gnijezda”, “Velika magija”, “Važno je zvati se Ernest”, “Breza”, “Ribarske svađe”, “Višnjik”, “Woyzeck”, “Popcorn”, “San Ivanjske noći”, “Četvrta sestra”, “Ženidba”, “Fine mrtve djevojke”, “Zločin i kazna”, “Kao na nebu”, “Kiklop”.

Igrao je i u Teatru &TD, u Satiričkom kazalištu Kerempuh, Zagrebačkom kazalištu mladih, u Gradskom kazalištu Trešnji, HNK-u Osijek, na Dubrovačkim ljetnim igrama… te u mnogim filmskim i televizijskim ostvarenjima. Nakon punih 25 godina provedenih na daskama matičnoga kazališta, Cvetko je preminuo 10. listopada 2023. godine.

Obilježavanje prvog Cvetkova počinje sutra u 14 sati u Frankopanskoj 10, a iz Gavelle pozivaju sve zainteresirane da se pridruže ovom prisjećanju na dragog kolegu i prijatelja.