Grupa Detour predstavila spot kojeg je režirao jedan poznati domaći glazbenik

U spotu su po prvi put pokazali privatnu stranu svojih života

FOTO: Luka Nižetić/Facebook

Zagrebački electro acoustic pop bend Detour predstavio je novi spot za zadnji, osmi singl s Porinom nagrađenog albuma “A što ak’ ja…”. Ovaj album izašao je krajem 2014., nakon petogodišnje diskografske pauze ove grupe.

Za razliku od dosadašnjih spotova, Detourovci su po prvi put pokazali privatnu stranu života, te na neki način napravili vrlo personaliziran video kojim su otvorili vrata svojih domova i ugostili neke bliske ljude iz svakodnevice. Režiju ovog spota potpisuje Luka Nižetić, glazbenik kojeg sve češće susrećemo i u ulozi redatelja glazbenih video brojeva.

O samoj suradnji Luka je izjavio: “Bilo mi je zadovoljstvo surađivati s detourovcima budući sam i privatno poklonik njihovog rada, te redoviti posjetitelj njihovih koncertnih nastupa. Maja, Nenad, Alen, Cipal i Žuga nisu trebali uopće glumiti jer je poanta priče bila da ih uhvatim u nekim njima prepoznatljivim, osobnim situacijama”.

“‘Ujutro’ na jednostavan način govori o čaroliji jutra kao sinonim novog početka, i o uvijek istoj neizvjesnosti i pitanju ‘što nosi novi dan?’, ali s pozitivnom i motivacijskom porukom. Skladba se u glazbenom smislu dodiruje bossa nove, što se najviše čita u ritam sekciji pjesme i sjajnom solu na trubi Andreja Jakuša“, izjavio je autor pjesme i aranžmana Nenad Borgudan.