Grupa Duran Duran predstavila je novi singl koji je iznenadio sve (i koji traje punih 7 minuta)

Zvuk 'Paper Godsa' je odraz eksperimentiranja ove britanske pop grupe

FOTO: Facebook

Jedna od najpopularnijih britanskih grupa iz 80-ih, Duran Duran, 11. rujna izdati će svoj novi album “Paper Gods”. Riječ je o njihovu 14. studijskom izdanju s kojim najavljuju povratak već prokušanoj glazbenoj formi u kojoj kombiniraju malo tvrđi pop s mračnim i eksperimentalnim zvukovima.

Dva mjeseca nakon objave da pripremaju novi album, Duranduranovci su predstavili i novi singl; riječ je o naslovnoj pjesmi “Paper Gods” na kojoj gostuuje britanski pjevač Mr. Hudson. S obzirom da ova pjesma traje više od 7 minuta, očito je da pop veterani ne očekuju od nje da postane radijski hit. “Paper Gods” je očiti odraz spomenutog eksperimentiranja i ne zvuči nimalo kao njihov raniji materijal, prepoznatljiv po melodičnim refrenima i često prisutnim zvukom klavijatura. Na novom singlu su i dosta socijalno osviješteni, a Simon Le Bon proziva današnje društvo opsjednuto celebrityjima.

Na ovom albumu pojaviti će se i eklektična R&B pjevačica Janelle Monae, nova dance-pop zvijezda Kiesza, bivši gitarist Red Hot Chilli Peppersa John Frusciante i violinist Davide Rossi. Produkciju potpisuju Nile Rodgers, Mark Ronson, Mr. Hudson i Josh Blair s kojim je ova grupa surađivala već na nekim prijašnjim projektima.