Grupa Duran Duran objavila da izdaje novi album i da je to njihov najbolji materijal još od 80-ih

Britanski bend album će objaviti u rujnu nakon čega će krenuti na veliku turneju

LOS ANGELES, CA - APRIL 01: (L-R) Musicians John Taylor, Roger Taylor, Simon Le Bon and Nick Rhodes of Duran Duran attend the David Lynch Foundation's DLF Live presents "The Music Of David Lynch" at The Theatre at Ace Hotel on April 1, 2015 in Los Angeles, California.   Kevin Winter/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Iako Lindsay Lohan ne zvuči baš kao logičan izbor za nekoga od koga bi očekivali da će surađivati s grupom Duran Duran, to nije spriječilo ovu glumicu da se pojavi na nadolazećem albumu jedne od najpopularnijih britanskih grupa iz 80-ih. Uz Lohan, na 14. studijskom albumu ove grupe, “Paper Gods”, pojaviti će se i eklektična R&B pjevačica Janelle Monae, nova dance-pop zvijezda Kiesza, bivši gitarist Red Hot Chilli Peppersa John Frusciante i violinist Davide Rossi. Izlazak albuma najavljen je za ovu jesen.

Duranduranovci očito imaju velike planove za ovaj album. Na produkcijskom planu su angažirali poprilično jaka i aktualna imena kao što su legendarni Nile Rodgers, Mark Ronson, Mr. Hudson i Josh Blair s kojim je ova grupa surađivala već na nekim prijašnjim projektima.

Basist Duran Durana John Taylor tvrdi kako se s “Paper Gods” vraćaju već prokušanoj glazbenoj formi. “Album zvuči vrlo zanimljivo i mislim da smo uspješno kombinirali malo tvrđi pop s mračnim, čudnim i eksperimentalnim zvukovima. To smo radili na našim ranim materijalima i sad smo to rekreirali”, izjavio je Taylor. Frontmen grupe Simon Le Bon izjavio je kako su si odlučili dati vremena s novim albumom kako bi bili sigurni da su stvorili nešto na što će biti ponosni i što će izdržati test vremena, odnosno što će se moći slušati i za nekoliko desetljeća.

Prvi singl inspiriran albumom “Notorious”

Ideja za snimanje novog albuma rodila se 2013. u Londonu kad su članovi ove grupe ušli u studio s Markom Ronsonom koji je bio vrlo motiviran da sudjeluje u njihovu novom materijalu. Nažalost Ronson je nakon nekog vremena morao otići kako bi se posvetio svom solo albumu, a umjesto njega glavnu produkcijsku ulogu preuzeo je Mr. Hudson, koji je najpoznatiji po svojim suradnjama s Kanyeom Westom i Jay Z-jem.

Pjesma “Pressure Off”, na kojoj gostuje Janelle Monae i koju je producirao Nile Rodgers, bit će prvi singl, a njezin zvuk inspiriran je starim albumom ove grupe, “Notorious”. Uz prvi singl Duran Duran su objavili i dizajn naslovnice albuma koji su osmislili umjetnici iz Los Angelesa, Alex Israel i Brian Roettinger. Njihov je dizajn kolaž motiva koji su vizualne reference na razne detalje iz prošlosti ove grupe.

Lots of exciting news revealed from Duran Duran today including a new album, new single, and US/UK Tour Dates. Get all…

Gepostet von Warner Records am Montag, 15. Juni 2015

Izlazak “Paper Gods” najavljen je za 11. rujna ove godine, a Duran Duran će ubrzo nakon toga krenuti i na veliku koncertnu turneju u Velikoj Britaniji i SAD-u.