Bijesni fanovi zahtjevaju da Iggy Azelea vrati nagradu za najbolju rap pjesmu. I čini se da bi mogli uspjeti

Obožavatelji Nicki Minaj tvrde da je ona trebala osvojiti, pa proganjaju sve uključene

INGLEWOOD, CA - MARCH 28: Rapper Iggy Azalea attends Nickelodeon's 28th Annual Kids' Choice Awards held at The Forum on March 28, 2015 in Inglewood, California.   Jason Merritt/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Nedavno su dodjeljene glazbene nagrade Billboard Music Award, a glavna je zvijezda te dodjele bila australska reperica Iggy Azalea koja je pokupila nagrade u tri velike kategorije, uključujući i onu za najbolju rap pjesmu. Radi se o glazbenoj suradnji koju je ostvarila s britanskom pjevačicom Charli XCX, a pjesma zove “Fancy”.

No, sad je grupa ogorčenih ljudi pokrenula peticiju da se Australki ova nagrada oduzme jer smatraju da je do nje došla na nepošten način. Naime, vrijeme koje su organizatori uzeli u obzir prilikom dodjele ovih nagrada obuhvaća period od ožujka 2014. do ožujka 2015., a njena je pjesma izdana niti nepunih mjesec dana prije zaključenja tog roka pa fanovi smatraju da je na taj način zakinula nešto starije hitove. Da su stvari bile drugačije ovu bi nagradu osvojila vjerojatno Nicki Minaj za svoj hit “Anaconda”. Ova je čudnovata peticija dosad prikupila više od 15.000 potpisa.

enhanced-3088-1432692627-6

Billboard se je od cijele ove priče ogradio istaknuvši kako su vremenska ograničenja mnogo manje bitni faktor prilikom izbora finalista nego što je to interakcija pjesme s fanovima. No, kako navode neki izvori, pritisci da se revidira ova odluka su vrlo snažni, tako da bi se moglo dogoditi da dođe do promjene. Da je Iggy svoju nagradu zaslužila govori činjenica da se već sad može govoriti o najprodavanijoj pjesmi godine (dosad je prodana u više od 4 milijuna primjeraka) koja je ujedno postala i najvećim hitom u dosadašnjoj karijeri poznate australske glazbenice.